Quantcast

Šiaurės Korėja per kibernetines atakas pasisavino milijardus dolerių

Remiantis konfidencialia ataskaita, skirta JT Saugumo Tarybai, komunistinis Šiaurės Korėjos režimas, vykdydamas kibernetines atakas prieš bankus ir kriptovaliutų platformas, pasisavino dideles sumas savo raketų ir branduolinio ginklo programai.

Ataskaitoje, kurią cituoja naujienų agentūros „Reuters“ ir AP, kalbama apie kibernetines atakas, per kurias Šiaurės Korėjos kompiuterių ekspertai iš viso pavogė 2 mlrd. JAV dolerių.

Pchenjanas, be to, „tęsė savo branduolinės ir raketų programos tobulinimą“, nors šalis ir neatliko branduolinių bandymų ar bandomųjų tarpžemyninių raketų skrydžių, sakoma ataskaitoje. Dokumentas parengtas JT Saugumo Tarybos Sankcijų komitetui, kuris vertina, kaip laikomasi branduolinio ginklo neplatinimo sutarties.

Po dviejų viršūnių susitikimų tarp Šiaurės Korėjos vadovo Kim jong-uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo 2018 metų birželį ir 2019-ųjų vasarį JAV pareiškė, kad Šiaurės Korėja pasirengusi atsisakyti branduolinio ginklo. Šiaurės Korėja savo ruožtu pareiškė, kad to sąlyga yra Korėjos pusiasalio denuklearizacija bei bendrų JAV ir Pietų Korėjos manevrų sustabdymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sakai saunuoliai?

sakai saunuoliai? portretas
ir kur tas šaunumas?

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių