Quantcast

Šiaurės Korėja dėl įtariamo koronaviruso atvejo skelbia nepaprastąją padėtį

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos valdžia įvedė karantiną pasienio mieste Kesonge, kuriame buvo nustatytas, pasak valdžios, pirmasis šalyje įtariamas koronaviruso atvejis, sekmadienį pranešė Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) šeštadienį surengė skubų politbiuro pasitarimą, kuriame buvo nuspręsta „įgyvendinti aukščiausio lygio nepaprastosios padėties sistemą ir paskelbti aukščiausio laipsnio pavojų“ siekiant pažaboti virusą, pranešė oficialioji naujienų agentūra KCNA.

Jeigu įtartinas atvejis bus patvirtintas, tai bus pirmasis oficialiai pripažintas COVID-19 atvejis Šiaurės Korėjoje, kurioje sveikatos priežiūros infrastruktūra, kaip manoma, yra visiškai netinkama kovoti su bet kokia epidemija.

Pasak KCNA, įtarimų dėl koronaviruso kilo ištyrus perbėgėlį, kuris prieš trejus metus išvyko į Pietų Korėją, bet liepos 19-ąją grįžo į Šiaurės Korėją, „neteisėtai kirtęs“ akylai saugomą dvi valstybes skiriančią sieną.

Tačiau Pietų Korėjoje pastaruoju metu nebuvo pranešama apie jokius asmenis, kurie būtų kirtę vieną saugiausių sienų pasaulyje.

Pchenjanas anksčiau tvirtino, kad Šiaurės Korėjoje iki šiol nebuvo nustatyta nė vieno koronaviruso atvejo, nors šis užkratas yra pasklidęs po visą pasaulį, ir kad šalies sienos tebėra uždarytos.

Pacientas, kurio tyrimo rezultatai yra ne visiškai aiškūs, buvo aptiktas Kesongo mieste netoli sienos su Pietų Korėja ir „jam skirtas griežtas karantinas“, pranešė KCNA.

Taip pat nustatomi visi asmenys, su kuriais jis turėjo kontaktą, bei tikrinami visi asmenys, buvę mieste per pastarąsias penkias dienas.

Tai yra „pavojinga padėtis ... dėl kurios gali kilti mirtina ... nelaimė“, pažymėjo naujienų agentūra.

Kim Jong Unas politbiuro posėdyje, pasak KCNA, pareiškė, jog „galima sakyti, kad į šalį pateko piktybinis virusas“, ir pareigūnai penktadienį ėmėsi „prevencinių priemonių, siekdami visiškai blokuoti Kesongo miestą“.

Branduolinių ginklų turinti Šiaurės Korėja savo sienas uždarė sausio pabaigoje, kai koronavirusas plito kaimyninėje Kinijoje.

Pchenjanas nustatė griežtus apribojimus, dėl kurių buvo izoliuoti tūkstančiai žmonių, tačiau analitikai sako, jog šalis vargu ar sugebėjo išvengti infekcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių