Quantcast

Siaubas Charkivo srityje: atkasti evakuaciniuose autobusuose sudegintų žmonių lavonai

  • Teksto dydis:

Charkivo srityje pareigūnai ekshumavo devynių civilių kūnus, kurie pernai balandį sudegė okupantų atakuotame autobuse, rašo UNIAN.

Remdamasi tyrimo duomenimis generalinė prokuratūra teigė, kad 2022 metais balandžio 14 dieną Izyumskio rajone, Borovajos kaime, Rusijos kariškiai pataikė į du evakuacinius autobusus su civiliais.

„Žmonės važiavo namo į Luhansko sritį. Priešas iš sunkiojo kulkosvaidžio ir šaulių ginklų pradėjo šaudyti į autobusus su žmonėmis. Žuvo mažiausiai devyni žmonės – jie autobuse sudegė gyvi. Taip pat nustatyta, kad trylikai žmonių pavyko išsigelbėti – jie buvo nuvežti į vietinę ligoninę“, – rašoma pranešime.

Gegužę visi žuvusieji buvo palaidoti Borovajos kaime, o sausio 24 d. prokurorai kartu su policijos tyrėjais palaikus iškasė ir išsiuntė teismo medicinos ekspertizei.

Kaip anksčiau skelbė UNIAN, prieš kelias dienas rusų kariai iš tankų apšaudė kapines Charkivo srityje, o sausio 22-ąją per apšaudymą žuvo 67 metų moteris.

Kupjanskas ir Volchanskas reguliariai patiria atakas. Sausio viduryje Kupjanske buvo apšaudyti ir apgadinti du daugiabučiai namai ir septyni privatūs. Nuo smūgių sužalotas 41 metų vyras ir 65 metų moteris.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeCharkivo sritislavonaievakuaciniai autobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių