Quantcast

Šiaurės Korėja K. Harris vizito išvakarėse paleido dvi balistines raketas

Šiaurės Korėja trečiadienį paleido dvi trumpojo nuotolio balistines raketas, pranešė Pietų Korėjos kariuomenė, praėjus vos kelioms dienoms po ankstesnio Pchenjano bandymo ir artėjant JAV viceprezidentės Kamalos Harris (Kamalos Haris) vizitui į Pietų Korėją.

Raketos buvo paleistos, nuo šių metų pradžios Šiaurės Korėjai jau įvykdžius rekordiškai daug ginklų bandymų. Be to, Seulo žvalgyba neseniai perspėjo, kad Pchenjanas artimiausiu metu ruošiasi atlikti dar vieną branduolinį bandymą.

Pietų Korėjos kariuomenė trečiadienį pranešė, kad „aptiko dvi trumpojo nuotolio balistines raketas, paleistas iš Pchenjano Sunano rajono“.

Sviediniai nuskriejo „maždaug 360 km atstumą 30 km aukštyje 6 machų greičiu“, sakoma Seulo Jungtinio štabų vadų komiteto pareiškime. Jame priduriama, kad paleidimo aplinkybės analizuojamos.

„Mūsų kariuomenė sustiprino stebėseną ir išlaiko aukščiausią parengtį, glaudžiai koordinuodama veiksmus su Jungtinėmis Valstijomis“, – nurodė komitetas.

Japonija taip pat patvirtino paleidimus, o šalies gynybos viceministras Toshiro Ino (Toširas Inas) pareiškė, kad pastaruoju metu Šiaurės Korėjos raketų bandymų dažnumas yra „beprecedentis“.

„Pasikartojantys raketų paleidimai negali būti toleruojami“, – pabrėžė pareigūnas.

Apie naujausią bandymą pranešta Šiaurės Korėjai sekmadienį paleidus trumpojo nuotolio balistinę raketą.

K. Harris ketvirtadienį ruošiasi atvykti į Seulą su trumpu vizitu. Jo metu viceprezidentė lankysis Demilitarizuotoje zonoje (DMZ) – smarkiai įtvirtintame Šiaurės ir Pietų Korėjų pasienyje.

Pasak Baltųjų rūmų, šiuo K. Harris vizitu, kuris vyks po jos viešnagės Japonijoje, bus siekiama pabrėžti aljanso su Seulu svarbą.

Vašingtonas yra pagrindinis Seulo sąjungininkas saugumo srityje. JAV Pietų Korėjos teritorijoje yra dislokavusios apie 28,5 tūkst. karių, padedančių apsaugoti šalį nuo Šiaurės Korėjos.

Praėjusią savaitę amerikiečių atominis lėktuvnešis „USS Ronald Reagan“ dalyvavo bendrose pratybose su Pietų Korėjos kariniu jūrų laivynu vandenyse prie Korėjos pusiasalio.

Gegužę pareigas pradėjęs eiti karingų pažiūrų Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeol (Jun Sukjolas) suaktyvino abiejų šalių bendras pratybas. Pietų Korėjos ir JAV teigimu, šie manevrai yra tik gynybinio pobūdžio, tačiau Pchenjanas juos laiko invazijos repeticijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
arogantiskai fanatiski pridurkai zaidzia/ kara matomai nuo marmalo baigia isprotet patys velniai ji idiege===

Nesupiktciau

Nesupiktciau portretas
Kad ta raketa galietu atkristi i musu visu taip gerbiama seima kada ten visi 141 sededami bezda ant visos Lietuvos!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių