Quantcast

Šešiems asmenims pareikšti kaltinimai dėl Indonezijos stadiono katastrofos

Indonezijos policijos viršininkas ketvirtadienį pranešė, kad šešiems žmonėms pateikti kaltinimai dėl savaitgalį įvykusios nelaimės futbolo stadione, per kurią žuvo 131 žmogus.

„Remdamiesi atliktu tyrimu ir surinkę pakankamai įrodymų nustatėme šešis įtariamuosius“, – per spaudos konferenciją sakė nacionalinės policijos vadovas Listyo Sigitas Prabowo (Listjas Sidžitas Prabovas).

Jis atskleidė, jog tarp tų, kuriems pareikšti kaltinimai aplaidumu, sukėlusiu tragediją, yra trys policijos pareigūnai ir trys už rungtynes ​​bei saugumo užtikrinimą jų metu atsakingi asmenys, įskaitant FK „Arema“ organizacinio komiteto vadovą ir vieną iš klubo apsaugos darbuotojų.

Pasak jo, du iš tyrime figūruojančių policijos pareigūnų įsakė kolegoms panaudoti ašarines dujas.

Tuo metu trečiasis į tyrimą įtrauktas policijos pareigūnas žinojo apie FIFA saugos taisykles, kurios draudžia naudoti dujas prieš žiūrovus, tačiau neužkirto kelio kolegoms.

Jei įtariamieji bus pripažinti kaltais, jiems gresia maksimali penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Indonezijos futbolo asociacija jau nubaudė FK „Arema“ organizacinio komiteto vadovą ir apsaugos pareigūną – jiems užtrenktos durys į futbolo pasaulį.

Šis pranešimas buvo paskelbtas po to, kai išaugo pasipiktinimas policijos reakcija į įvykius stadione.

Nepatenkintiems „Arema“ sirgaliams mėginant prisiartinti prie žaidėjų, kurie šeštadienio vakarą pralaimėjo principinę dvikovą prieš „Persebaya Surabaya“ klubą, pareigūnai sausakimšas tribūnas pradėjo atakuoti ašarinėmis dujomis.

Šimtai žmonių pradėjo bėgti link išėjimų, dėl to daugelis buvo sutrypti arba uždusinti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių