Quantcast

Šaudynių mokykloje sukrėstas Teksaso miestelis maldauja J. Bideno: ką nors darykite

JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) sekmadienį lankantis Teksaso miestelyje, kur paauglys mokykloje nušovė 19 vaikų ir du mokytojus, buvo desperatiškai prašoma sustabdyti šalį persekiojančias šaudynes.

„Darykit ką nors!“ – aidėjo šūksniai iš Juvaldyje susirinkusios minios, J. Bidenui išeinant iš Švč. Širdies bažnyčios, kur prezidentas drauge su gedinčiais aukų artimaisiais dalyvavo mišiose ir meldėsi už žuvusiuosius.

„Darysime. Darysime“, – miniai atsakė J. Bidenas ir išvyko į privačius susitikimus su aukų giminaičiais bei į šaudynes sureagavusiais pareigūnais.

J. Bidenas, kurį lydėjo žmona Jill Biden (Džil Baiden), Juvaldyje lankėsi praėjus mažiau nei dviem savaitėms po panašios kelionės į kitų šaudynių vietą Bafale Niujorko valstijoje, kur aštuoniolikmetis įvykdė rasistinį išpuolį prieš afroamerikiečius.

Prezidentas su žmona vizitą Juvaldyje pradėjo nuo spontaniškai atsiradusios aukų pagerbimo vietos Robbo (Robo) pradinėje mokykloje aplankymo. Šioje mokykloje antradienį 18-metis šaulys su teisėtai įsigytu pusiau automatiniu AR-15 tipo šautuvu nužudė 19 vaikų ir du suaugusiuosius – tai daugiausiai aukų pareikalavusios šaudynės mokykloje per visą valstijos istoriją.

Bidenai, kurie abu vilkėjo juodai, laikydamiesi už rankų lėtai ėjo pro vainikus, puokštes, baltus kryžius ir nužudytų vaikų nuotraukas.

J. Bidenas, kurio suaugęs sūnus Beau (Bo) 2015-aisiais mirė nuo smegenų vėžio, o pirmoji žmona ir maža duktė žuvo per automobilio avariją, persižegnojo ir, regis, nubraukė ašarą.

Bidenų kortežas prie mokyklos buvo pasitiktas minios plojimais. Tačiau miestelyje tvyrančią įtampą pademonstravo švilpimas pasirodžius Teksaso gubernatoriui respublikonui Gregui Abbottui (Gregui Abotui), griežtai nepritariančiam naujiems teisės turėti ginklą suvaržymams.

„Mums reikia permainų“, – šaukė vienas vyras.

„Labai liūdime“, – bažnyčioje sakė arkivyskupas Gustavo Garcia-Silleris (Gustavas Garsija-Sileris).

Nebuvo planuojama, kad J. Bidenas Teksase kalbės viešai, bet šeštadienį jis pakartojo kol kas bevaisį savo raginimą Kongresui įveikti ne vienus metus trunkantį paralyžių ir sugriežtinti šaunamųjų ginklų, ypač tokių kaip AR-15, kontrolę.

„Žinau, negalime įstatymu užkirsti kelio tragedijoms, bet galime padaryti, kad Amerika būtų saugesnė“, – sakė prezidentas.

Juvaldžio ligoninėje dirbantis Ricardo Garcia (Rikardas Garsija) sakė, jog jam garbė, kad J. Bidenas apsilankė jo miestelyje, bet jis norėtų daugiau veiksmų ginklų kontrolės srityje.

47 metų R. Garcia dirbo, kai antradienį gelbėtojai pradėjo vežti vaikus iš Robbo mokyklos.

„Niekaip negaliu pamiršti to mamų klyksmo koridoriuose, joms išgirstant blogas naujienas, – sakė R. Garcia. – Jis vis dar aidi. Naktimis negaliu miegoti.“


Šiame straipsnyje: TeksasasŠaudynėsJoe Bidenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių