Quantcast

Per šaudynes žuvo vokiečių, turkų, bulgarų, rumunų, bosnių ir afganų kilmės žmonės

Devyni per šaudynes Vokietijos Hanau mieste žuvę žmonės yra vokiečių, turkų, bulgarų, rumunų, bosnių ir afganų kilmės, nurodė Heseno žemės kriminalinė policija. Išpuolis laikomas teroristiniu.

Pasak tyrėjų, aukos buvo imigrantų kilmės. Trys aukos turėjo Vokietijos pilietybę, dvi – Turkijos, viena auka – Bulgarijos, viena – Rumunijos, vienas žuvęs asmuo buvo kilęs iš Bosnijos, o paskutinioji auka buvo Vokietijos ir Afganistano pilietis.

Išpuolio metu buvo sužeisti dar penki žmonės.

Devynis žmones nušovęs vyras grįžo namo, tada nužudė 72 metų amžiaus savo motiną vokietę ir nusišovė pats. Jam buvo 43-eji. Šalia įtariamojo kūno rastas ginklas.

Užpuolikas įvardijamas kaip Vokietijos pilietis Tobias R.

Šaudynės prasidėjo trečiadienį apie 22.00 val. vietos laiku. Pirmuoju taikiniu tapo kaljano baras Hanau mieste. Vokietis šaudynes pratęsė kavinėje, esančioje už 2,5 km nuo pirmosios šaudynių vietos.

Policijai pavyko identifikuoti užpuoliką, gavus informacijos iš liudininkių ir peržiūrėjus stebėjimo kamerų įrašus.

Tyrėjai šiuo metu aiškinasi, ar kas nors kitas žinojo apie išpuolį ir padėjo jį organizuoti.

Anksčiau Tobias R. savo interneto svetainėje skelbė įvairius vaizdo įrašus ir prieš imigrantus nukreiptus manifestus. Jis teigė, kad žmonės iš daugiau kaip 20 šalių, tarp kurių Turkija ir Izraelis, „turėtų būti sunaikinti“.

„Jei būtų mygtukas, kurį galėčiau paspausti, kad tai įvyktų, nedelsiant jį paspausčiau“, – tvirtino jis.

Buvę jo kolegos pasakojo, kad niekam nebuvo paslaptis, jog Tobiaso R. pažiūros „buvo ypač rasistinės“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SS

SS portretas
Kaip muslimai pastoviai daro nusikaltimus tai tyku,ramu buna niekas nieko neraso ir nesako,o kaip Vokietis padare,tai is karto visas svietas suzinojo pavarde ir visas kitas smulkmenas.

vienas

vienas portretas
Vokietis ,o kiti babajai ,

Teisybe

Teisybe portretas
Išmuolius darytu ne tiem žmonėm kurie nieko nekalti.Keršyk tiems ,kas turi bendro su karštu o ne kurie nieko nekalti. Juk yra tokių kurie turi atsakyti už tai ką padaro, jie juk gyvena ,yra žinomi adresai,tai keršyk jiems o ne nekaltiems.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių