Quantcast

Per šaudynes Delio teisme žuvo trys žmonės, tarp jų – ir mafijos šulas

Du teisininkais persirengę vyrai penktadienį Naujojo Delio teismo salėje nušovė liūdnai pagarsėjusį indų gangsterį, o tada buvo nukauti policijos, pranešė teisėsaugininkai.

Pernai kovą sulaikytas mafiozas Jitendra Gogi (Džitendra Gogis) stovėjo priešais teisėją, kai du teismo salėje buvę vyrai staiga ėmė šaudyti, naujienų agentūrai AFP sakė policija.

Liudininkai vietos žiniasklaidai pasakojo, kad teismo salėje buvo paleista per dešimt šūvių. J. Gogi kliudė kelios kulkos. Teisininkais apsimetusius užpuolikus nušovė valstybės pareigūnų apsaugos pajėgų nariai.

Žiniasklaida, remdamasi policija, pranešė, kad abu užpuolikai buvo iš konkuruojančios gaujos.

Mobiliaisiais telefonais nufilmuotuose vaizdo įrašuose iš teismo Naujojo Delio Rohinio rajone matyti, kaip aidint šūviams salėje buvę žmonės puola į koridorių slėptis.

J. Gogi, kuriam buvo maždaug 30 metų, siejamas su brutaliomis konkuruojančių mafijos gaujų kovomis, nužudymais, apiplėšimais ir turto prievartavimu Delyje ir šiaurinėse Indijos valstijose.

Pirmą kartą jis buvo sulaikytas 2016 metais, tačiau paspruko iš areštinės ir iki praėjusių metų kovo sėkmingai slapstėsi nuo policijos.

Dėl savo reputacijos J. Gogi tapo policijos ir konkurentų taikiniu. Žiniasklaida skelbė, kad jis smarkiai supykdė kitas gaujas, nes skverbėsi į jų kontroliuojamas teritorijas.

Po jo arešto pernai kovą Delio policija nurodė, kad tarp J. Gogi ir vienos gaujos lyderio, žinomo Tillu (Tilaus) vardu, vyko itin nuožmi kova dėl šiaurinių Indijos regionų kontrolės.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, penktadienį teismo salėje šaudė du teisininkais apsimetę Tillu gaujos nariai.

Indijoje dažnai keliami klausimai dėl saugumo teismuose. Rohinio teismo rūmuose dažnai nagrinėjamos bylos, susijusios su nusikalstamo pasaulio šulais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių