Quantcast

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija pradėjo operaciją prieš Jemeno sukilėlius

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija pradėjo operaciją prieš Jemeno sukilėlius husius, kad neutralizuotų jų kovinį potencialą.

Tai pranešė televizijos kanalas „Al Arabia“, kuris cituoja trečiadienį paskelbtą vadinamojo arabų šalių aljanso pareiškimą.

Kaip sakoma dokumente, koalicijos pajėgų reidais atsakoma į pastaruoju padažnėjusius sukilėlių išpuolius prieš Saudo Arabiją, per kuriuos naudojamos ir balistinės raketos bei bepilotės skraidyklės. „Operacijos tikslas – neutralizuoti ir sunaikinti husių kovinį potencialą, pašalinti jų keliamą grėsmę“, - teigiama pareiškime.

Kaip pranešė husių kontroliuojamas televizijos kanalas „Al Masirah“, aljanso karinės oro pajėgos rengia antskrydžius Jemeno sostinės Sanos rajone, taip pat Hadžos, Maribo, El Džaufo ir El Baidos provincijose.

Jemene nuo 2014 metų rugpjūčio nesiliauja vyriausybės pajėgų ir sukilėlių husių konfrontacija. Ji ypač suaktyvėjo po to, kai 2015 metų kovo mėnesį į konfliktą įsikišo arabų šalių koalicija, vadovaujama Saudo Arabijos. Prie jos prisijungė Bahreinas, Kataras, Kuveitas, JAE, Egiptas, Jordanija, Marokas, Pakistanas ir Sudanas.

Daugiau kaip penkerius metus trunkantis konfliktas sukėlė didžiulę humanitarinę krizę: JT duomenimis, daugiau kaip 24 milijonams jemeniečių – maždaug 80 procentų šalies gyventojų – reikalinga pagalba, o vidaus pabėgėlių skaičius jau viršijo 3 milijonus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Išvertus - Jemeno patriotai prieš jankių okupantus.

Thor

Thor portretas
Atsigavo po dveju diviziju sudaužymo:) bego tik tapkes blyzgejo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių