Quantcast

Saudo Arabijos sostinėje užpuolikas per koncertą subadė tris atlikėjus

Vienas jemenietis pirmadienį peiliu sužalojo tris atlikėjus per koncertą Saudo Arabijos sostinėje.

Šis išpuolis yra pirmoji tokio pobūdžio ataka ultrakonservatyvioje karalystėje, pradėjusioje švelninti dešimtmečius galiojusius suvaržymus pramogoms.

Valstybinės televizijos filmuotoje medžiagoje matyti, kaip kažkoks vyras užšoko ant scenos Karaliaus Abdullah (Abdolos) parke Rijade per užsieniečių teatro trupės muzikinį pasirodymą ir užpuolė atlikėjus, bet galiausiai buvo suimtas.

„Saugumo pajėgos reagavo į... peiliu ginkluoto asmens išpuolį prieš teatro grupei priklausančius du vyrus ir moterį per tiesioginį pasirodymą“, – valstybinė Saudo Arabijos naujienų agentūra SPA citavo vieną policijos atstovą.

Policija informavo sulaikiusi 33 metų Jemeno pilietį, gyvenantį karalystėje. Taip pat buvo konfiskuotas peilis, panaudotas per išpuolį.

Pranešime sakoma, kad aukų būklė stabili, bet nepateikiama jokios informacijos, kurios šalies piliečiai nukentėjo arba koks buvo užpuoliko motyvas.

Karaliaus Abdullah parkas yra viena iš vietų, kuriose organizuojami dviejų mėnesių trukmės „Rijado sezono“ pramogų festivalio renginiai. Šis festivalis yra dalis plačių vyriausybės pastangų atverti griežtai valdomą karalystę turistams ir diversifikuoti ekonomiką, smarkiai priklausomą nuo naftos eksporto.

Šalies faktinis lyderis sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas (Mohamedas bin Salmanas) inicijavo didelio masto liberalios pakraipos reformų – leido rengti koncertus, atidaryti kino teatrų, taip pat atšaukė draudimą vairuoti moterims.

Vos prieš dvejus metus atrodė neįsivaizduojama, kad Saudo Arabija galėtų organizuoti tviskančius koncertus, per kuriuos pasirodė virtinė tarptautinių atlikėjų, pradedant Pietų Korėjos vaikinų grupe BTS, baigiant popmuzikos žvaigždė Janet Jackson (Džanet Džekson) ir reperio 50 Cento (Fifti Sento) pasirodymais.

Vis dėlto Saugo Arabijos pareigūnai perspėja, kad staigios reformos itin konservatyvioje visuomenėje gali sukelti pavojingų padarinių.

Jos yra itin populiarios tarp Saudo Arabijos visuomenės daugumą sudarančių jaunų žmonių, bet kursto pyktį konservatyviuosiuose sluoksniuose, pavyzdžiui, tarp griežtosios linijos dvasininkų ir religinės policijos, kurios galios pastaraisiais metais buvo suvaržytos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių