Quantcast

Sakartvele dėl koronaviruso protrūkio įvedama nepaprastoji padėtis

Sakartvele nuo šeštadienio įvedama vieno mėnesio trukmės nepaprastoji padėtis dėl naujojo koronaviruso protrūkio, paskelbė premjeras Georgijus Gacharija.

„Dabar mūsų pagrindinis uždavinys – išvengti spartaus koronaviruso plitimo tarp gyventojų.

Esant nepaprastajai padėčiai už karantino ir saviizoliacijos taisyklių pažeidimus bus taikomos sankcijos, įvedami eismo, išskyrus krovininį transportą, suvaržymai“, – per spaudos konferenciją sakė G. Gacharija.

Pasak jo, galiojant nepaprastajai padėčiai tarnybos taip pat galės riboti fizinių ir juridinių asmenų nuosavybės teises.

Be to, bus draudžiami vieši daugiau kaip 10 žmonių susibūrimai.

„Prireikus vyriausybė užtikrins vaistų, medicinos paslaugų ir būtiniausių prekių kainų reguliavimą. Visi fiziniai ir juridiniai asmenys privalo vykdyti nepaprastosios padėties sąlygas; už šių sąlygų pažeidimą fiziniai asmenys bus baudžiami 3 000 larių (979 eurų), o juridiniai asmenys – 15 000 larių (4 895 eurų) baudomis. Pakartotinai pažeidus taisykles bus traukiama baudžiamojon atsakomybėn, skiriant iki trejų metų laisvės atėmimo“, – perspėjo premjeras.

Jis pažymėjo, kad paskelbus nepaprastąją padėtį žiniasklaidos darbas nėra varžomas.

„Nepaprastoji padėtis, paskelbta visos šalies mastu, netaikoma žiniasklaidai“, – sakė G. Gacharija.

Pasak premjero, žiniasklaidos darbuotojams keliamas vienintelis reikalavimas – pasirūpinti savo asmeniniu saugumu ir sveikata.

Prezidentė Salomėja Zurabišvili kreipėsi į tautą per televiziją. „Padėtis sunki ir, manoma, blogės," – įspėjo ji.

Šalies vadovė pagyrė vyriausybę už sėkmingas pastangas suvaldyti viruso plitimą, bet pridūrė, kad atėjo laikas rengtis „antrajai bangai, kuri bus sunki“.

3,7 mln. gyventojų turinčiame Sakartvele iki šiol patvirtinti 48 užsikrėtimo COVID-19 atvejai, o apie 2 tūkst. žmonių yra karantinuoti.

„Nepaprastosios padėties metu bus apribotos kai kurios konstitucijos garantuojamos teisės, tarp jų – judėjimo ir susirinkimų,“ – sakė S. Zurabišvili.

Nepaprastoji padėtis Sakartvele įsigalios šeštadienį vakare, kai šiam nutarimui pritars parlamentas.

Šalies sveikatos apsaugos institucijos pranešė, kad ligoninės susidoroja su dabartine pandemijos apimtimi, tačiau įspėjo, kad virusui pradėjus plisti bendruomenėse, naujų atvejų neišvengiamai „vis daugės“.

Planuojama „aktyviai tirti“ gyventojus dėl koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Partizanas

Partizanas portretas
Lietuvos žurnalistams kuo kvailiau, tuo geriau...Sakartvelai su sakartvelėm jiems dar parodys!

Rima

Rima portretas
TAI IR GRUZIJA JAU UZPUOLE VIRUSAS.....TAI TEN TURKIJA SALIA

Anonimas

Anonimas portretas
Kas tas Sakartvelas ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių