Quantcast

S. Sapegos tėvas prašo A. Lukašenkos malonės: ji atsidūrė netinkamoje vietoje su netinkamu žmogumi

Minske sulaikytos Rusijos pilietės Sofijos Sapegos, kaltinamos socialinės neapykantos ir nesantaikos kurstymu, tėvas kreipėsi į autoritarinį Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką su prašymu asmeniškai susitikti ir parodyti gailestingumą jo dukrai.

Primorės krašte gyvenančio 53 metų Andrejaus Sapegos vaizdo kreipimąsi į A. Lukašenką platformoje „Youtube“ paskelbė regioninė naujienų agentūra „PrimaMedia“. 

„Mano dukra šiuo metu laikoma Baltarusijos KGB Minsko tardymo izoliatoriuje, kaltinama virtine nusikaltimų. Jai gresia griežta laisvės atėmimo bausmė. Artėjant A. Lukašenkos vizitui į Primorės kraštą norėčiau kreiptis į jį asmeniškai, kaip tėvas į tėvą“, – vaizdo kreipimesi sakė A. Sapega.  

„Aliaksandrai Ryhoravičiau, prašau jūsų gailestingumo. Pakaks žiaurumo, pastaruoju metu pasaulis jo pritvinkęs. Bet kuris sveikai mąstantis žmogus supranta, kad Sofija atsidūrė netinkamoje vietoje su netinkamu žmogumi. Prieš sutikdama Ramaną Pratasevičių ji buvo eilinė mergina. Per protestus Minske ji buvo Lietuvoje ir, jei kažką ir darė tuo laikotarpiu, kai jau pažinojo Pratasevičių, tai tikrai yra meilės, o ne įsitikinimų, istorija“, – kalbėjo jis.  

Bet kuris sveikai mąstantis žmogus supranta, kad Sofija atsidūrė netinkamoje vietoje su netinkamu žmogumi. Prieš sutikdama Ramaną Pratasevičių ji buvo eilinė mergina.

Sulaikytos Rusijos pilietės tėvas taip pat paprašė A. Lukašenkos asmeniškai su juo susitikti.

„Aliaksandrai Ryhoravičiau, kaip tėvas tėvo prašau asmeninio susitikimo. Esu pasirengęs pateikti visas reikalingas garantijas, kad mano dukra daugiau nebebus įtraukta į neteisėtus veiksmus. Šiame kreipimesi taip pat prašau Primorės krašto gubernatoriaus Olego Nikolajevičiaus Kožemiako tarpininkauti organizuojant mano susitikimą su prezidentu Lukašenka. Galbūt man pavyks įtikinti jį suteikti malonę mano dukrai, ji tiesiog maža mergaitė, kuri tik pradeda gyvenimą“, – sakė A. Sapega.    

Vyras nurodė, jog yra keturių vaikų tėvas, Sofija – vyriausioji jo dukra.

Gegužės 23 dieną Minske buvo priverstinai nutupdytas iš Atėnų į Vilnių skridęs oro bendrovės „Ryanair“ lėktuvas su daugiau kaip šimtu keleivių,  baltarusių dispečeriams informavus apie jame neva esantį sprogmenį, nors ši informacija vėliau nepasitvirtino.

Perimti lainerio Minsko režimas buvo pasiuntęs naikintuvą.

Orlaiviui nutūpus Baltarusijos sostinėje, buvo sulaikyti juo skridę opozicijos tinklaraštininkas R. Pratasevičius bei jo draugė, Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė S. Sapega.

Anksčiau skelbta, kad pernai rudenį Baltarusijoje viešėjusi Primorės delegacija perdavė A. Lukašenkai kvietimą apsilankyti šiame kašte.

„Mes kvietimą perdavėme, Aliaksandras Ryhoravičius atsakė teigiamai. Prezidento darbotvarkė visada labai įtempta. Tačiau jei jau jis davė sutikimą, o jis yra žodžio žmogus, tikimės, kad pasirodys čia jam patogiu metu“, – birželio 11 dieną Vladivostoke žurnalistams sakė Primorės krašto gubernatorius. 

Galimo vizito data kol kas nepaskelbta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pertekliniai kostiumuoti

pertekliniai kostiumuoti portretas
>>Kas yra 23 metai? ===Tai labai jauni zmones,,neturintys gyvenimo patirties,,ir juolabiau ----politikos patirties =O=..Apgailestautina.

kaunas kaunas

kaunas kaunas portretas
Del pilnameciu jaunuoliu isitikinimu tevai neturetu zemintis pries tironus -uzurpatorius; ta mergina jau yra apsikretusi "revoliucinemis " nuotaikomis ;;ir grizusi ji eis tuopat keliu,,Visais laikmeciais ZMONIJA turejo "karshtu galvu";;;[[ir zydelio Lenino[sugriovusio su savo pakalikais rusijos imperatoriu -caru --nuzmoginusiu savo tautiecius iki neitiketino skurdo---.didziule valstybe]],Nusizeminusi Lenino MOTINA, nebuvo suprasta savo vaiku;;o tironai ==gailestingumo stokoja.....nors!! MUSUOSE matome toki pat nuvalkiota varianta," ,varnu klika" musu Seime ==jauciasi Visaziniais --visagaliais ;;taciau "klika" turetu prisiminti:: TEN prie rumu!!-TAUTA dauguma!!!!!!

mama

mama portretas
Manau, jei jūsų vaikas taip įkliūtų, tai mestumėt visus įsitikinimus, eitumėt, maldautumėt, padlaižiautumėt bet kokiam diktatoriui ir atsiklaupę rankas bučiuotumėt. Ir būtų nusispjaut į visus idealus, laisves, lygybes, brolybes ir panašiai. Tad vadinti tėvą menkysta vien už tai, kad traukia dukrą, yra žema. Jūs nežinote, kokie jo tikrieji įsitikinimai, kas jo širdyje ir galvoje. Tik ar tai padės, tai jau visai kitas klausimas. Bet - gal, gal, skęstantis ir už šiaudo griebiasi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių