Quantcast

S. Lavrovas: Maskva nesiims veiksmų dėl Afganistano, kol kautynės vyksta jo teritorijoje

Rusija nesiims jokių veiksmų, kol kovos veiksmai Afganistane vyks tik šios šalie teritorijoje, penktadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Dėl fakto, kad talibai užėmė pasienio postus prie sienos su Iranu, pasienyje su Tadžikistanu – kol kas visa tai vyksta Afganistano teritorijoje – mes nesiimsime jokių kitų priemonių, tik pakartosime savo atkaklius raginimus, kad kuo greičiau būtų pradėtas politinis procesas, kurį žodžiu palaikė visi afganai“, – per spaudos konferenciją Maskvoje kalbėjo S. Lavrovas.

Vis dėlto jis pripažino, kad Maskva susirūpinusi dėl galimo karinių veiksmų persikėlimo iš Afganistano į Tadžikistaną.

„Įvykiai Afganistano teritorijoje, žinoma, mums kelia susirūpinimą, bet tik dėl galimo nemalonumų „išsiliejimo“ į mūsų sąjungininkų teritoriją“, – sakė ministras.

Rusijos diplomatijos vadovas pareiškė, kad JAV susitarimai su Talibanu turi būti vykdomi.

„Tarpininkaujant Jungtinėms Valstijoms buvo numatyti veiksmai padėčiai normalizuoti, politiniam procesui pradėti, susitarti dėl pereinamojo laikotarpio, o tada jau dėl galutinių parametrų, kaip Afganistanas gyvens toliau “. – sakė S. Lavrovas.

Pasak jo, „susitarimus, kuriuos pasiekė Vašingtonas ir Talibanas, mano manymu, visi sutiko palankiai “.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
gerai daro tegul tie fanatikai patys save naikina maziau durniu liks ?;;;

Išvada paprasta JAV ir Nato vagiai ir teroristai

Išvada paprasta JAV ir Nato vagiai ir teroristai portretas
JAV ir Nato teroristai gėdingai pabėgo iš Afganistano. JAV vagia pabėgo nes narkotikus saugoti Afganistane per brangu. Tad pasiliks Irake ir Sirijoje nes ten vagia naftą. Tad ten pasiliks kol bus naftos.

lavralina Kalantarianas

lavralina Kalantarianas portretas
Tai kad ir taip Kremlius nelabai ką galėtų padaryti Afganistane, nes nebeturi tiek jėgų. Paprasčiausiai dabar atėjo Kinijos eilė paspringti Afganistane. Kinai to labai nori, o visi kiti, jau patyrę, tą mato ir supranta, bet neturi priežasčių atkalbinėti Kinijos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių