Quantcast

S. Cichanouskaja: rengiamas „juodasis sąrašas“ tų, kurie kankina ir muša žmones

Baltarusijos opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja paskelbė, kad rengiamas jėgos struktūrų darbuotojų, opozicijos nuomone, prisidėjusių naudojant smurtą prieš protestuotojus, „juodasis sąrašas“.

„Mums perdavė tų, kas kankina ir muša žmones, vardus ir pavardes. Todėl mes rengiame atskirą valdininkų ir jėgos struktūrų darbuotojų, kurie dalyvavo ir toliau dalyvauja milicijai savivaliaujant, sąrašą. Mes pavadinome jį „Taraikovskio sąrašu“, – savo paskyroje platformoje „Telegram“ parašė S. Cichanouskaja.

34 metų Aliaksandras Taraikovskis rugpjūčio 10 dieną pirmasis žuvo per protestus, kilusius Baltarusijoje po ginčijamų rugpjūčio 9-osios rinkimų. Dėl jo žūties opozicija kaltina jėgos struktūrų darbuotojus.

Pasak S. Cichanouskajos, į sąrašą bus įtraukti žmonės, „prisidėję prie kankinimų, neteisėtų areštų ir tyčiojimosi iš sulaikytųjų“.

„Kaltiesiems identifikuoti aktyviai dirbame su teisių gynėjais ir projektu „Baltarusijos juodoji knyga“. Perduosime šį sąrašą į Ukrainą, Turkiją, Rusiją, Europos Sąjungos šalis ir JAV. Sąrašas bus paskelbtas ir bus nuolat plečiamas“, – rašė ji.

S. Cichanouskaja dar kartą paragino jėgos struktūrų darbuotojus nebenaudoti smurto prieš protestuotojus Baltarusijoje ir „pereiti į baltarusių tautos pusę“.

„Priešingu atveju jums neišvengti teisingo teismo ir bausmės“, – pridūrė buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Opozicija tvirtina, kad jos kandidatė S. Cichanouskaja yra teisėta tų rinkimų laimėtoja. Po rinkimų S. Cichanouskaja spaudžiama valdžios pasitraukė į Lietuvą.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau nebe juokinga

Jau nebe juokinga portretas
Baltarusija gali tik skaniai pasijuokti iš tų namų šeimininkės postringavimų. Pasėdi, pasėdi Lietuvoje už pečiaus pas Gabriuką ir...sugalvoja kokią nesąmonę, kaip pagąsdinti Baltarusijos piliečius. Šiaip, Gabriukas turėtų iš savų vogtų pinigų išlaikyti tą su proteliu susipykusią "politike"...

Anonimas

Anonimas portretas
Ko ji i izraeli nevaziuoja?

Pilietis

Pilietis portretas
Iš kieno lėšų Šita išlaikoma, ar atsiklause tautos, prieš pasikeičiant išlaikytine
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių