Quantcast

S. Berlusconi išteisintas „bunga bunga“ korupcijos byloje

Italijos teismas trečiadienį išteisino milijardierių, buvusį ministrą pirmininką Silvio Berlusconi (Silvijų Berluskonį) dėl įtarimų mokėjus svečiams, kad šie meluotų apie jo liūdnai pagarsėjusius „bunga bunga“ sekso vakarėlius.

„Galiu tik labai džiaugtis“, – po nuosprendžio žurnalistams sakė 86 metų žiniasklaidos magnato ir senatoriaus advokatas Federico Cecconi (Federikas Čekonis).

S. Berlusconi jau buvo išteisintas dviejose kitose susijusiose bylose dėl įtariamo kyšininkavimo – 2021-aisiais Sienoje ir 2022-aisiais Romoje.

F. Cecconi sakė, kad trečiadienio sprendimas „gali galutinai užbaigti šią ilgą procedūrą, kurioje trys skirtingi teismai priėjo prie tų pačių išvadų.“

Milano prokurorai apkaltino S. Berlusconi mokėjus jaunoms žvaigždutėms ir kitiems asmenims už „tylėjimą ir melą“ apie savo liūdnai pagarsėjusius hedonistinius vakarėlius, kurie, kaip jis pats tvirtina, buvo elegantiškos vakarienės.

S. Berlusconi, kurio partija „Forza Italia“ priklauso premjerės Giorgia Meloni  (Džordžos Meloni) vadovaujamai valdančiajai koalicijai, jau seniai figūruoja teisminiuose ginčuose, kuriuos beveik visus laimėjo.

S. Berlusconi nedalyvavo teismo posėdyje Milano teismo rūmuose, esančiuose šalia San Vitorės kalėjimo; jis buvo surengtas po šešerius metus trukusio teismo proceso.

Pinigai už tylą

S. Berlusconi buvo kaltinamas papirkinėjęs liudytojus, kad šie meluotų ankstesniame teismo procese, kuriame jis buvo kaltinamas tuo, kad 2010 metais mokėjo už seksą su tuomet 17-mete marokiete naktinio klubo šokėja Karima el Mahroug (Karima Mahrug), dar žinoma kaip Ruby Rubacuori (Rubi Širdžių Daužytoja).

Iš pradžių jis buvo pripažintas kaltu, bet 2014 metais buvo išteisintas, kai apeliacinis teismas nustatė nesant įrodymų, kad jis žinojo, jog ji buvo nepilnametė.

Vis dėlto teisėjai manė, kad melavo nemažai žmonių, įskaitant pačią K. el Mahroug, nufilmuotą besigiriant seksu su S. Berlusconi ir aprašiusią orgijų scenas jo vakarėliuose. Vėliau mergina pasakė, kad viską išsigalvojo.

Prokurorai pradėjo tyrimą, po kurio 2017 metais prasidėjo Milano teismo procesas.

Jie apkaltino magnatą, kuris 1994–2011 metais tris kartus ėjo ministro pirmininko pareigas, dėl milijonų eurų už tylą – namų, automobilių ir mėnesinių išmokų pavidalu.

Tačiau S. Berlusconi advokatai teigia, kad tie pinigai buvo kompensacija už žalą, padarytą su byla susijusių asmenų reputacijai, ir tvirtina, kad S. Berlusconi buvo teisiamas „už dosnumo nusikaltimą“.

Sekso vergės

Gegužės mėnesį baigiamosiose kalbose prokurorė Tiziana Siciliano (Ticiana Sičiliano) buvusį premjerą apibūdino kaip „sultoną“, kuris „vakarus paįvairindavo su būriu sugulovių, t. y. sekso vergių, kurios jį linksmindavo už tam tikrą mokestį“.

Nors kai kurios iš šių moterų teigia, kad S. Berlusconi Arkorės viloje netoli Milano, kurioje yra privatus naktinis klubas, nieko blogo neįvyko, kitos pasakojo apie orgijas ir vienuolėmis persirengusias moteris, šokančias erotinius šokius.

Prokurorai prašė skirti bausmes nuo vienerių iki šešerių metų kitiems 27 šios bylos kaltinamiesiems, įskaitant penkerius metus K. el Mahroug.

Visi jie buvo išteisinti trečiadienį.

Buvęs modelis Marythell Polanco (Maritel Polanko), S. Berlusconi vakarėlių viešnia, kuriai už įtariamą korupciją grėsė penkeri metai kalėjimo, anksčiau žurnalistams sakė, kad prasidėjus teismo procesui jos gyvenimas tapęs košmaru.

„Jie negali pripažinti kaltu žmogaus, kuris nieko nepadarė, kai nėra jokių įrodymų, nei vaizdo įrašų, nei nuotraukų, tik gandai“, – sakė ji.

Prokurorai taip pat prašė teismo konfiskuoti 10,8 mln. eurų iš S. Berlusconi ir areštuoti nekilnojamąjį turtą, kurį jis perdavė naudotis žmonėms, kaltinamiems melavus jo naudai.

Nepaisant daugybės teismo bylų (2021 metais jis teigė, kad dalyvavo 86 teismo procesuose), buvęs premjeras niekada nesėdėjo už grotų.

S. Berlusconi buvo laikinai uždrausta eiti politines pareigas po to, kai 2013 metais jis buvo nuteistas už mokestinį sukčiavimą, už kurį atliko viešųjų darbų bausmę.

Vėliau jis grįžo į politinę veiklą ir pernai buvo perrinktas senatoriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nebūtų putkos draugas- niekas jo ir nepultų. Specialiai juodinamas ir šmeižiamas, o pasileidę mergos dar bando ir užsidirbti. Bet kažkaip neišeina jo nuteisti, nors tu ką. Va, jei būtų mūsų oželio draugas- lietuviška spauda jį garbstytų ir šlovintų. Bet, matot, ne tą draugą pasirinko.

o

o portretas
kaipgi ne juk tai putkos hebrantas ???===

Pajacas

Pajacas portretas
klounas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių