Quantcast

Rytų Ukrainos separatistai 15-kai metų įkalino ukrainiečių žurnalistą

  • Teksto dydis:

Maskvos remiami Rytų Ukrainos separatistai antradienį paskelbė nuteisę reportažus iš regiono rengdavusį Ukrainos žurnalistą Stanislavą Asejevą 15 metų kalėti „už šnipinėjimą“.

S. Asejevą, kuris dirbo JAV finansuojamo „Laisvosios Europos radijo/Laisvės radijo“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) ukrainiečių redakcijai, 2017 metų birželį sučiupo Donecko liaudies respublika pasiskelbusio darinio separatistai.

Praėjus daugiau kaip dvejiems metams, separatistų prokurorai paskelbė, kad 30-metis žurnalistas buvo pripažintas kaltu dėl šnipinėjimo ir „raginimo imtis ekstremistinės veiklos“.

S. Asejevas, kuris dirbo separatistų de facto sostinėje Donecke ir taip pat rašė keliems ukrainiečių leidiniams, saugumo sumetimais naudojosi Stanislavo Vasino slapyvardžiu.

RFE/RL pasmerkė „peiktiną“ nuosprendį S. Asejevui.

„Stasas yra žurnalistas ir tik bandė informuoti apie situaciją Rytų Ukrainoje“, – sakoma RFE/RL prezidento Jamie Fly (Džeimio Flajaus) pareiškime.

„Šis sprendimas yra Rusijos remiamų separatistų Donecke bandymas nutildyti jo galingą, nepriklausomą balsą. Stasas turėtų būti tuojau pat paleistas“, – pabrėžiama pareiškime.

Kijevas ir tarptautiniai žmogaus teisių stebėtojai griežtai kritikavo S. Asejevo sulaikymą 2017 metais.

Ukraina jau daugiau kaip penkerius metus kovoja su Maskvos remiamais separatistais savo rytiniuose regionuose. Konfliktas nusinešė maždaug 13 tūkst. gyvybių.

Teisių priežiūros institucijos yra užregistravusios kelis atvejus, kai separatistai Rytų Ukrainoje sučiupo Kijevą remiančius žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>to taigi-

>>to taigi- portretas
Galėčiau paaiškint, bet tu dalbajobe vistiek nesuprasi. tavo galvoj vietoj smegenų- fašisto putino propaganda kliuksi.

To taigi

To taigi portretas
Pažangu, sažininga, atvira:) Tai tikrai ne Ukraina GARBĖ, SAVIGARBA, SĄŽINE tai tikrai ne apie valstybe kurioje naciukai arba totali mažuma daro ka nori ir kaip nori.

manau

manau portretas
Jis ten, matyt, toks pat "žurnalistas" kaip Sencovas režisierius.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių