Quantcast

Rytų Ukrainoje žuvo keturi Kijevui ištikimi kariai

Ukrainos ginkluotosios pajėgos penktadienį pranešė, kad keturi jų kariai žuvo per apšaudymą, dėl kurio jos apkaltino šalies rytuose veikiančius prorusiškus separatistus.

Per apšaudymą „žuvo keturi Jungtinių pajėgų kariai, o dar du buvo sužeisti“, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė kariuomenė, savo žinutėje paskelbusi apie smurto protrūkį, sukėlusį pavojų pernai įsigaliojusioms paliauboms.

Pasak ginkluotųjų pajėgų, kariai buvo nukauti separatistų kovotojams pradėjus šaudyti iš minosvaidžių ir granatų netoli Šumų į šiaurę nuo separatistų de facto sostinės Donecko.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant karius ir ginklus separatistams palaikyti. Pati Maskva tokius kaltinimus neigia.

Ukraina šį mėnesį paragino Europos sąjungininkes įsikišti ir nutraukti atsinaujinusias kautynes su prorusiškais separatistais.

Atsinaujinę susirėmimai kelia būgštavimą dėl naujo smurto protrūkio po to, kai liepą įsigaliojo ugnies nutraukimo režimas, teikęs vilčių, kad pavyks užbaigti nuožmų pozicinį karą.

Po šio minėto apšaudymo Ukrainos karių, žuvusių nuo vasario vidurio atsinaujinus susirėmimams, išaugo iki 16.

Ukraina su Rusijos remiamais separatistais Donecko ir Luhansko srityse kovoja nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį. Jungtinių Tautų duomenimis, per konfliktą jau žuvo daugiau nei 13 tūkst. žmonių, tačiau pastaraisiais metais naujų mirčių skaičius buvo sumažėjęs.


Šiame straipsnyje: UkrainaKijevasžuvo kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo jo

Jo jo portretas
Visi 4 buvo išminotojai, susisprogino jie minu lauke per praktinius užsiemimus. Погибшие: 1. п/п-к Коваль (143-й центр разминирования) 2. Абрамович (10-я ОГШБр "Эдельвейс") 3. Барнич (10-я ОГШБр "Эдельвейс") 4. Гайченко (10-я ОГШБр "Эдельвейс") 3 погибших и 2 раненых солдата из 109-го батальона 10-й огшбр.

Neziniukas

Neziniukas portretas
Kazin okupuotose teritorijose fasistu is kremliaus daug ar ten vietiniai parsidaveliai pries Ukraina, putlerio ginklais kariauja?

Robis

Robis  portretas
Reikia deginti vatą
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių