Quantcast

Rytų Turkijoje po naujo žemės drebėjimo žuvo žmogus, dešimtys sužeisti

Rytų Turkijoje pirmadienį įvyko 5,6 balo žemės drebėjimas, dėl kurio sugriuvo kai kurie pastatai, jau apgadinti anksčiau šį mėnesį įvykusio galingo drebėjimo, taip pat žuvo vienas ir buvo sužeista dešimtys žmonių, pranešė vyriausybinė krizių valdymo agentūra.

Drebėjimo epicentras buvo Ješiljurto rajonas Malatijos provincijoje, kuris nukentėjo nuo vasario 6 dienos žemės drebėjimo, per kurį Turkijoje žuvo daugiau kaip 44 000 žmonių, o kaimyninėje Sirijoje – dar keli tūkstančiai.

„Vienas pilietis neteko gyvybės. Apie 69 buvo sužeisti“, – per televiziją sakė krizių valdymo agentūros AFAD pirmininkas Yunusas Sezeras (Junusas Sezeras).

AFAD tviteryje pranešė, kad sugriuvo 29 pastatai, jau apgadinti galingo vasario 6-osios žemės drebėjimo.

„Mūsų paieškos ir gelbėjimo komandos buvo greitai išsiųstos į regioną ir pradėjo darbą“, – pridūrė agentūra.

Vietos meras Mehmetas Cinaras (Mehmetas Činaras) sakė, kad skubiai nukreipė komandas patikrinti, ar po griuvėsiais nėra įstrigusių žmonių. Jis kiek vėliau nurodė, kad tėvas su dukra, įėję į apgadintą pastatą pasiimti savo daiktų, įstrigo po griuvėsiais.

Per televiziją parodyta, kaip vyras neštuvais gabenamas į greitosios pagalbos automobilį, o gelbėtojai bandė užmegzti ryšį su jo dukra apgadintame pastate.

Turkijos pareigūnai išplėtė baudžiamąjį tyrimą dėl asmenų, atsakingų už pastatus, sulygintus su žeme per pražūtingą žemės drebėjimą, dėl kurio milijonai žmonių liko be namų.

Po vasario 6 dienos žemės drebėjimo AFAD užregistravo beveik 10 000 pakartotinių smūgių. Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, manoma, kad buvo apgadinta apie 173 000 pastatų.

Turkijos žiniasklaida garsiai kritikavo darbų vykdytojus dėl nekokybiškų medžiagų naudojimo ir statybos taisyklių nesilaikymo.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) paskelbė planus per vienerius metus atstatyti 270 000 namų nuniokotose provincijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai

matomai portretas
ta zeme /kazkas/ is apacios judina ar tik ne semipalatinsko /dzinas/ kaip armenu ???===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių