Quantcast

Rytų Jeruzalėje per susirėmimus sužeista per 120 žmonių

Aneksuotoje Rytų Jeruzalėje per susirėmimus penktadienio naktį buvo sužeista per 100 palestiniečių ir 20 Izraelio policininkų, pranešė medikai ir policija.

Pranešimas pasirodė augant įtampai dėl policijos draudimo žmonėms būriuotis ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti užpuolimai.

Smurtas prasiveržė prie vieno įėjimų į Senamiestį, kur kraštutinių dešiniųjų pažiūrų žydai kiek anksčiau per demonstraciją skandavo „mirtis arabams“.

Tame miesto rajone neramumai kyla kas vakarą nuo pat musulmonų šventojo Ramadano mėnesio pradžios balandžio 13-ąją. Palestiniečiai skundžiasi, kad policija neleidžia patekti į pasivaikščiojimų taką prie Senamiesčio sienų – populiarią palestiniečių susibūrimų po Ramadano dienos pasninko vietą.

Palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis paskelbė suteikęs medicininę pagalbą mažiausiai 105 žmonėms, kurių maždaug 20 buvo hospitalizuoti.

Izraelio policija pranešė, kad buvo sužeista 20 pareigūnų, kurių trys nuvežti į ligoninę.

„Šimtai riaušininkų ėmė trikdyti tvarką... svaidydami akmenis ir kitus daiktus“ į policijos pajėgas prie Senamiesčio, sakoma policijos pranešime.

Pastarosiomis dienomis išplatinus virtinę vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip arabai puola žydų ultraortodoksus, Jeruzalėje tvyro didelė įtampa. Žydų ekstremistai kas vakarą išeina į gatves bauginti arabų.

Ketvirtadienį vakare Izraelio kraštutinių dešiniųjų grupė „Lehava“ organizavo eitynes prieš smurtą žydų atžvilgiu, kuriose dalyvavo šimtai žmonių. Jos baigėsi priešingoje Senamiesčio pusėje.

Socialiniuose tinkluose taip pat buvo išplatinta įrašų, rodančių, kad palestiniečiai anksti penktadienį puldinėjo žydų ultraortodoksus.

Policija pranešė, kad praėjusią naktį buvo sulaikyta daugiau kaip 50 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Purpurlianska

Purpurlianska portretas
Ka ten, zydus vel skriaudzia? ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių