Quantcast

Rusų pajėgoms tęsiant Ukrainos apšaudymą žuvo ir buvo sužeisti keli žmonės

Rusijos pajėgos savaitgalį vėl apšaudė kelis Ukrainos miestus, o ukrainiečių pareigūnai teigė, kad Maskvai sunkiai sekasi pradėti numanomą plataus masto puolimą šalies rytuose.

Sekmadienio rytą per Nikopolio miesto pietrytinėje Dnipropetrovsko srityje apšaudymą žuvo vienas žmogus, o dar vienas buvo sužeistas, pranešė regiono gubernatorius Serhijus Lysakas. Per apšaudymą apgadinti keturi gyvenamieji namai, profesinė mokykla ir vandens valymo įrenginiai.

Antrajame pagal dydį Ukrainos mieste Charkive naktį trims Rusijos raketoms S-300 pataikius į infrastruktūros objektus buvo sužeistas vienas žmogus, sakė regiono gubernatorius Olehas Synjehubovas.

Rusijos kariai sakė, kad jos pataikė į šarvuočių surinkimo cechus Malyševo mašinų gamykloje.

Šeštadienio vakarą Ukrainos pajėgos taip pat numušė penkis bepiločius – keturis dronus kamikadzes „Shahed“ ir vieną žvalgybinį droną „Orlan-10“ – virš iš dalies okupuotų Zaporižios ir Donecko sričių, pranešė Kyjivas.

Iš viso per pastarąją parą Rusijos pajėgos Ukrainoje surengė 12 raketų ir 32 oro smūgius, taip pat paleido daugiau kaip 90 raketų iš kelių raketų paleidimo įrenginių, kasdienėje ataskaitoje pranešė Ukrainos generalinis štabas.

Jie turi didelių problemų dėl didelio puolimo.

Šie apšaudymai įvykdyti Rusijos pajėgoms siekiant užimti daugiau teritorijos rytiniame pramoniniame Donbaso regione, kurį sudaro Donecko ir Luhansko sritys. Ukrainos ir Vakarų pareigūnai perspėjo, kad artėjant pirmosioms karo metinėms Rusija gali pradėti naują plataus masto puolimą ir taip bandyti pakeisti konflikto eigą.

Tačiau Ukrainos pareigūnai teigia, kad Maskva susiduria su sunkumais rengdamasi tokiam puolimui.

„Jie turi didelių problemų dėl didelio puolimo“, – šeštadienio vakarą vietos televizijai sakė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

„Jie pradėjo puolimą, tik nesako, kad pradėjo, o mūsų kariai labai stipriai jį atremia. Jų suplanuotas puolimas jau pamažu vyksta. Bet (tai) ne tas puolimas, kurio jie tikėjosi“, – sakė O. Danilovas.

Vienas JAV įsikūręs analitinis centras pažymėjo, kad prokremliški Rusijos karo tinklaraštininkai abejoja Maskvos galimybėmis pradėti plataus masto puolimą Ukrainoje.

Jie „ir toliau atrodo demoralizuoti dėl Kremliaus perspektyvų vykdyti didelį puolimą“, teigiama naujausioje Karo studijų instituto ataskaitoje.

Anksčiau šią savaitę kovose Ukrainoje aktyviai dalyvaujančios privačios karinės bendrovės „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas, milijonierius, palaikantis glaudžius ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, sakė, kad karas gali užsitęsti ne vienerius metus.

Toks jo pareiškimas reiškia pripažinimą, kad Maskva susidūrė su sunkumais kampanijoje, kurią iš pradžių tikėjosi užbaigti per kelias savaites, kai Rusijos kariai 2022-ųjų vasario 24 dieną įsiveržė į Ukrainą.

Rudenį Rusija patyrė nemažai nesėkmių, kai Ukrainos kariuomenė pradėjo sėkmingas kontrpuolimo operacijas, siekdama susigrąžinti didelius teritorijos plotus rytuose ir pietuose.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos pajėgosapšaudymasnukentėjo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių