Quantcast

Rusų pajėgoms ir „Wagner“ stiprinant bendradarbiavimą, Maskva intensyvina puolimą Bachmute

Rusija intensyvina puolimą prieš Ukrainos Donecko srities Bachmuto miestą, Rusijos gynybos pajėgoms ir samdinių grupei „Wagner Group“ pagerinus bendradarbiavimą, pranešė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Ukrainos gynyba vis dar laiko vakarinius miesto rajonus, tačiau per pastarąsias 48 valandas buvo itin intensyviai apšaudoma Rusijos artilerijos ugnimi, sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ penktadienį paskelbtame britų žvalgybos vertinime.

Jame teigiama, kad „Wagner“ šturmo grupės tęsia pagrindinį judėjimą per miesto centrą, o Rusijos oro desanto pajėgos (VDV) pakeitė kai kuriuos „Wagner“ dalinius, saugančius šiaurinį ir pietinį operacijos flangus.

Tuo tarpu Ukrainos pajėgos susiduria su didelėmis aprūpinimo problemomis, tačiau tvarkingai pasitraukė iš pozicijų, kurias buvo priverstos užleisti.

Išvakarėse Rusijos kariuomenė pareiškė, kad „blokuoja“ Ukrainos karius, kad jie negalėtų patekti į Bachmutą arba iš jo išvykti.

„Oro desantininkų pajėgos teikia paramą besiveržiančioms puolamosioms pajėgoms, blokuoja Ukrainos kariuomenės rezervų perkėlimą į miestą ir priešo dalinių atsitraukimo galimybę“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime.

Tačiau Rusijos samdinių bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas netrukus pareiškė, kad teigti, jog Rusija apsupo Bachmutą, yra per anksti.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau dislokuoja rezervus ir juos perkelia, – socialiniuose tinkluose pareiškė J. Prigožino spaudos tarnyba. – Vyksta sunkiausi kruvini mūšiai, todėl kalbėti apie visišką Bachmuto apsupimą dar anksti.“

Ukrainos kariuomenės atstovas savo ruožtu atmetė Maskvos teiginius, kad rusų kariai blokuoja ukrainiečių pajėgų patekimą ar išvažiavimą iš Bachmuto.

„Tai neatitinka tikrovės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Ukrainos rytinių pajėgų atstovas spaudai Serhijus Čerevatas, turėdamas omenyje Rusijos teiginius.

Jis tvirtino, kad Ukrainos pajėgos gali „pristatyti atsargas, amuniciją ir vaistus“ ir išvesti sužeistus karius.

Pastarosiomis savaitėmis tarp „Wagner“ ir Rusijos kariuomenės buvo atsiradę aštrių nesutarimų: J. Prigožinas kaltino kariuomenę, kad ši neaprūpina jo kovotojų reikiama amunicija.

Daug mėnesių trunkanti kova už Bachmutą yra ilgiausias Rusijos invazijos Ukrainoje mūšis.

Rusijos ir Ukrainos pajėgos labai daug investuoja į kovą už Bachmutą, nors analitikai sako, kad šis miestas neturi didelės strateginės vertės.

Ukraina tvirtina, kad mūšis už šį pramoninį miestą yra labai svarbus siekiant sulaikyti Rusijos pajėgas palei visą rytinį frontą.

Prieš Maskvai pradedant puolimą Bachmute gyveno 70 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMaskvaBachmutaskaro veiksmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių