Quantcast

Rusų karys: tuos, kurie galvoja, kad viskas bus gerai, siųskite n****i

Rusijos kariai trečiadienį paskelbė pasitrauksiantys iš vakarinės Dnipro pakrantės, juosiančios Chersono miestą. Vienas okupantų karys pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame aptariant esamą padėtį nuskambėjo gausybė keiksmažodžių.

Pasak jo, vienas rusų karių dalinys nusimetė savo uniformas ir kaltino tuos, kurie Rusijoje pasisako už pasitraukimą iš pietinio Ukrainos miesto.

„Sveiki visi! Aš – gyvas“, – kalbėjo okupantų karys.

Jo veidas naktinio dangaus fone atrodė pavargęs.

„Ką aš galiu pasakyti? Viskas, ką sakiau, įvyko. Tie, kurie bando tai pateisinti, lygindami tai su Borodino (kruvinu mūšiu Napoleono invazijos į Rusiją metu – aut. past.) ar bet kuo kitu mūšiu, galite pasakyti, kad eitų n****i. Tuos, kurie galvoja, kad viskas bus gerai ir toliau, taip pat siųskite n****i. Jie kasa įtvirtinimus Kryme ir viename padalinyje, kurio neįvardinsiu, paskutinis įsakymas buvo persirengti civiliais drabužiais ir nešdintis, kur tik nori“, – įsiūčio neslėpė jis.

 

Kyjivas: ukrainiečių pajėgos įžengia į Chersono miestą

Ukraina penktadienį paskelbė, kad jos pajėgos įžengia į pietinį Chersono miestą ir gyrė šią „svarbią pergalę“, Rusijai pranešus, kad jos kariuomenė atsitraukė iš miesto į gynybines pozicijas rytiniame Dnipro upės krante.

„Chersonas grįžta ukrainiečių kontrolėn, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų junginiai įžengia į miestą“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbė ukrainiečių Gynybos ministerija.

„Rusijos įsibrovėlių atsitraukimo kelius ugnimi kontroliuoja Ukrainos kariuomenė. Bet kokie bandymai priešintis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bus sustabdyti“, – sakoma pranešime.

Anksčiau Rusija pranešė užbaigusi savo pajėgų atitraukimą.

„Šiandien 5 val. ryto Maskvos (4 val. Lietuvos) laiku Rusijos pajėgų perkėlimas į kairįjį (rytinį) Dnipro upės krantą buvo užbaigtas. Dešiniajame (vakariniame) krante nepalikta nė vieno karinės įrangos vieneto ar ginklo“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

Rusija taip pat paskelbė iš Chersono srities, įskaitant Chersono miestą, atitraukusi per 30 tūkst. karių.

„Iš viso atitraukta daugiau kaip 30 tūkst. rusų karių, maždaug 5 tūkst. sunkiosios technikos ir karinės bei techninės įrangos vienetų, – nurodė Gynybos ministerija.

„Nesigaili“

Tačiau Kremlius tvirtino, kad Chersonas vis tiek yra Rusijos dalis.

„Tai yra Rusijos Federacijai pavaldi teritorija. Jokių pokyčių čia nėra ir negali būti“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Reporterių paklaustas, ar Rusija dabar gailisi aneksavusi Chersoną, D. Peskovas atsakė, kad Kremlius to nesigaili.

Tuo metu Kyjivas Rusijos deklaruotą atsitraukimą iš Chersono miesto penktadienį pavadino dar vienu svarbiu kariniu pasiekimu teritorijoje, kurią Maskva tvirtino aneksavusi.

„Ukraina šiuo metu laimi dar vieną svarbią pergalę ir įrodo, kad... laimės, nesvarbu, ką sako ar daro Rusija“, – socialinėje žiniasklaidoje parašė ukrainiečių užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Jis paskelbė mėgėjišką vaizdo įrašą, parodantį, kaip ukrainiečiai netoli Chersono šalina stendą su užrašu „Rusija čia amžinai“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeChersonasrusų kariaikeiksmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių