Quantcast

Rusijos Vladivostoko miestą nuniokojo ledinis lietus

Rusijos Tolimųjų Rytų Vladivostoko miestą užklupus neįprastam orų reiškiniui 150 tūkst. gyventojų liko be vandens ir elektros, o vietos valdžia paskelbė nepaprastąją padėtį.

Naktį į penktadienį maždaug 600 tūkst. gyventojų turintį miestą ėmė talžyti ledinis lietus, karštą orą atnešusiam ciklonui susidūrus su šaltą orą atnešusiu anticiklonu, informavo vietos meteorologinės tarnybos pareigūnas Borisas Kubajus.

Pasak jo, kai kuriose vietovėse susidaręs ledo sluoksnis buvo 12 milimetrų storio – toks reiškinys regione nebuvo regėtas pastaruosius 30 metų.

Vladivostoke buvo išvartyta daug medžių ir elektros linijų stulpų, o Primorės krašto vyriausybė paskelbė nepaprastąją padėtį.

 

 

„Padėtis elektros tiekimo srityje tebėra labai sunki – naikinimo mastas yra platus“, – pažymėjo regiono administracijos vadovo pavaduotoja Jelena Parchamenko.

Anot jos, elektros tiekimo atkūrimas gali užtrukti „kelias dienas“.

 

 

Vietos valdžios ir socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose bei vaizdo įrašuose matyti, kaip ledu buvo padengta viskas – nuo daugiabučių namų iki kelių ženklų ir viešojo transporto.

Viename stebėjimo kameros vaizdo įraše matyti, kaip ledą nuo priekinio stiklo norėjęs nuvalyti vairuotojas paskutinę sekundę pasitraukia nuo savo automobilio, ant kurio užgriūva nuo pastato šono nuslinkusi betoninė plokštė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Putinas kaltas !! Jis kaltas, kaltas, kaltas....

Anonimui

Anonimui portretas
Asile,nerasyk nesąmonių. Prie ko čia gamtos išdaigos ir valstybės valdymas. Kiek klasių baigiai? . Kad tokias protingas mintis isreiskiai

Anonimas

Anonimas portretas
tai visa rusija nuniokota putlerio valdymu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių