Quantcast

Rusijos statybininkams – problemos Mariupolyje: sugriautame teatre lavonai smirda net užbetonuoti

  • Teksto dydis:

Okupantai negali laiku pradėti remontuoti Mariupolio dramos teatro, nes čia žuvusių civilių lavonai dvokia net užbetonuoti, rašo UNIAN.

Apie tai savo „Telegram“ kanale kalbėjo Rusijos opozicijos žurnalistas Aleksandras Nevzorovas.

Jis teigė, kad Rusijos statybininkai „skubėjo Mariupolio teatre atlikti didelio masto „restauravimo“ darbus, kuriems skiriant lėšų teko apkarpyti biudžetą“.

„Jie rašo: mes savaitę tik sėdime ir valgome, nes bukagalviai neatneša baliklio su chloru. Teatre, kur didelės lavonų sankaupos, jo reikia. Tik tada bus galima betonuoti užpilant masę ant numirėlių, nes dabar smarvė prasiskverbia net per storą betono sluoksnį“, – pasakojo A. Nevzorovas.

Anot jo, statybininkams liepta nekelti sumaišties ir nešalinti lavonų, o „ramiai juos užbetonuoti“.

2022-ųjų kovo 16 d.  Rusijos lėktuvas numetė bombą ant Mariupolio dramos teatro, kur slėpėsi šimtai civilių. Nuolaužos užtvėrė įėjimą į bombų slėptuvę.

Balandžio 23 d. pavyko sužinoti, kad  okupantai tvarko teatro griuvėsius. Tuo metu žuvusiųjų kūnus jie sudėjo į plastikinius maišus ir traktoriais bei sunkvežimiais gabeno į saugyklą pramoninėje zonoje. Tada, lavonai buvo nuvežti ir suversti į 300 metrų tranšėją, kurioje užkasti. Gegužės 20 d. žuvusiųjų kūnų bei nuolaužų išvežimas  buvo baigtas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMariupolio teatraslavonaiteatro atstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių