Quantcast

Rusijos smūgiai Zaporižioje pareikalavo septyniolikos gyvybių

Rusijai praėjusią naktį apšaudžius Zaporižią, žuvo mažiausiai 17 žmonių, taip pat padaryta žalos gyvenamiesiems namams, sekmadienį pranešė vienas šio Ukrainos miesto aukšto rango pareigūnas.

„Po naktinės raketų atakos Zaporižioje buvo apgadinta mažiausiai 20 namų ir apie 50 daugiaaukščių pastatų. Kol kas žuvo 17 žmonių“, – platformoje „Telegram“ rašė Zaporižios miesto tarybos sekretorius Anatolijus Kurtevas.

Pasak jo, taip pat nukentėjo keturios švietimo įstaigos.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir regiono pareigūnas Oleksandras Staruchas nurodė mažesnį žuvusiųjų skaičių – 12.

O. Staruchas pridūrė, kad daugiau aukų gali būti po griuvėsiais ir kad vyksta paieškų ir gelbėjimo operacija.

Raketinė ataka surengta po to, kai šeštadienį per sprogimą iš dalies sugriuvo tiltas, jungiantis Maskvos aneksuotą Krymo pusiasalį su Rusija.

Ketvirtadienį paryčiais septynioms Rusijos raketoms pataikius į Zaporižią žuvo mažiausiai 17 žmonių, įskaitant vaikus, šeštadienį atnaujintą aukų skaičių paskelbė Ukrainos valdžios institucijos.

„Vėl Zaporižia. Vėl negailestingi smūgiai taikiems žmonėms, gyvenamiesiems namams, tiesiog vidury nakties“, – apie sekmadienio išpuolį „Telegram“ rašė V. Zelenskis ir pridūrė, kad 49 žmonės, įskaitant šešis vaikus, atsidūrė ligoninėje.

„Absoliutus niekšiškumas. Absoliutus blogis. Laukiniai ir teroristai. Pradedant nuo to, kuris paskelbė šį įsakymą, ir baigiant visais, kurie šį įsakymą įvykdė, – jie prisiims atsakomybę. Neabejotinai. Prieš įstatymą ir prieš žmones“, – sakė prezidentas.

Zaporižia yra netoli fronto linijos, kur Ukrainos pajėgos vykdo plataus masto kontrpuolimą prieš Rusijos karius.

Pastarosiomis savaitėmis miestui, esančiam Ukrainos kontroliuojamoje regiono, kurį praėjusią savaitę, pažeisdamas tarptautinę teisę, aneksavo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, dalyje, buvo ne kartą smogta.

Ukraina pranešė, kad praėjusią savaitę Zaporižios regione apšaudžius civilių automobilių koloną žuvo mažiausiai 30 žmonių. Dėl šio išpuolio Kyjivas kaltina Maskvą.


Šiame straipsnyje: Zaporižiakaras UkrainojeRusijos ataka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių