Quantcast

Rusijos šiluminėje elektrinėje nugriaudėjo sprogimas, žuvo žmogus

  • Teksto dydis:

Rusijos vidurio regione esančiame Penzos mieste veikiančioje šiluminėje elektrinėje dėl galingo sprogimo įgriuvo dalis stogo, žuvo vienas darbininkas.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos regioninio centro spaudos tarnyba patikslino, kad pranešimas apie incidentą buvo gautas 13 val. 47 min. iš elektrinės budinčiojo.

„Turbinų salėje įgriuvo stogas. Šilumos tiekimas nesutrikdytas“, – sakė atstovas.

Įvykio vietoje paprastai dirba 38 žmonės.

Penzos srities tyrimų valdyba pranešė, kad į nelaimės vietą išsiųsta tyrėjų komanda, pradėtas pirminis tyrimas dėl sprogimo.

Penzos sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad per sprogimą jėgainėje žuvo vienas žmogus.

„Įvykio vietoje dirbo keturios greitosios pagalbos brigados. Medikai konstatavo, kad nukentėjusysis mirė jiems dar neatvykus“, – sakė ministerijos atstovas naujienų agentūrai „Interfax“.

Rusijos energetikos ministerija patvirtino informaciją apie sprogimą Penzos šiluminėje elektrinėje.

Ministerijos svetainėje skelbiama, kad 13 val. 15 min. mašinų salėje įgriuvo dalis stogo.

Nesilaikė saugumo reikalavimų

„Dėl griūties išjungtas turbogeneratorius, tačiau vartotojai pasekmių nepajuto. Informacija apie nukentėjusiuosius ir elektrinės įrangos apgadinimą tikslinama“, – sakoma pranešime.

„Dėl avarijos šiluminėje elektrinėje sustabdyta viena turbina, paleidžiama antra. Šilumos tiekimas visu pajėgumu bus atkurtas per artimiausias keturias valandas“, – paskelbė Penzos srities gubernatorius Ivanas Belozercevas savo paskyroje tinkle „Twitter“.

Tuo metu Nepaprastųjų situacijų ministerijos regioninis centras naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad įgriuvo 480 kv. m. stogo.

Kiek anksčiau šaltiniai pranešė, kad per sprogimą žuvo vienas elektrinės darbuotojas.

„Pirminiais duomenimis, įvyko sprogimas, dėl kurio įgriuvo pastato konstrukcijos virš garų turbinos. Žuvo vienas darbininkas“, – informavo šaltinis gelbėjimo tarnybose.

Pasak jo, įgriuvusio stogo plotas siekia 600 kv. m.

Manoma, kad sprogimas galėjo įvykti dėl saugumo reikalavimų nesilaikymo atliekant suvirinimo darbus.

„Šiame objekte vyko suvirinimo darbai, pirminiais duomenis, nesilaikant saugumo reikalavimų ir atitinkamų technologijų, dėl to galėjo kilti sprogimas“, – nurodė šaltinis regiono darbo saugos priežiūros tarnyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xwdfsgti

xwdfsgti portretas
1uji0(9581)

xwdfsgti

xwdfsgti portretas
1'"()&%uji0(9599)

rsumnhoq

rsumnhoq portretas
/\www.vulnweb.com
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių