Quantcast

Per Rusijos raketų smūgius Ukrainoje žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 26

Per Rusijos raketų smūgius Ukrainos miestams penktadienį žuvo 26 žmonės, įskaitant penkis vaikus.

 

Tarp kruvinų atakų buvo smūgis daugiabučiui centriniame Umanės mieste, kur agentūros AFP žurnalistai matė gelbėtojus, iš po griuvėsių traukiančius žuvusiųjų kūnus.

23 raketos nutraukė savaites trukusią pauzę po Rusijos žiemos smūgių siekiant paralyžiuoti Ukrainos energetinę sistemą.

Penktadienį vakare darbuotojai Umanėje, kur kasmet vyksta judėjų chasidų piligriminė kelionė, iš griuvėsių ištraukė dar vieną žuvusį vaiką. Pareigūnai nurodo, kad 80 tūkst. gyventojų turinčiame mieste dėl Rusijos raketų žuvo 23 žmonės, įskaitant keturis vaikus.

Gelbėtojai žmonių po griuvėsiais ieškojo naudodami kranus.

Dar 18 žmonių per ataką buvo sužeisti, devyni iš jų gydomi ligoninėje.

Rusų raketos taip pat smogė centriniam Dniprui, kur sausį per smūgį daugiabučiui žuvo daugiau kaip 40 žmonių. Penktadienį čia žuvo tuo metu miegojusios 31 metų moteris ir jos dvejų metų dukra, pranešė pareigūnai. Žuvusios moters tėvai paguldyti į ligoninę.

Pietiniame Chersono regione pareigūnai penktadienį vakare pranešė, kad rusai apšaudė Bilozerkos kaimą, kur žuvo 57 metų moteris ir buvo sužeisti dar trys žmonės.

Kyjive, kuris buvo tarp penktadienį Rusijos atakuotų Ukrainos miestų, apie žuvusius žmones nepranešta. Tačiau Kyjivo srityje esančioje Ukrajinkoje apgadinta pastatų, sužeista 13 metų mergaitė.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė masinį raketų smūgį ir pažadėjo atsaką.

„Tik absoliutus blogis gali surengti tokį terorą prieš Ukrainą“, – vakaro kreipimesi sakė jis.

Prezidentas pažymėjo, kad Ukrainos oro pajėgoms pavyko numušti 21 iš 23 rusų raketų.

„Jei ne tai, valstybei teroristei būtų pavykę paimti daug daugiau gyvybių. Tai dar kartą įrodo, kad sustabdyti terorą ir gelbėti žmones galima tik ginklu“, – sakė jis.

Prezidento patarėjas Mychaila Podoliakas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Jei nenorite, kad TAI išplistų pasaulyje, duokite mums ginklų. Daug ginklų. Ir pridėkite sankcijų.“

Rusija nurodė, kad raketomis buvo taikytasi į Ukrainos pajėgų rezervinių dalinių laikino dislokavimo taškus ir kad pataikyta į visus nurodytus objektus.

Maskvos paskirti pareigūnai Rytų Ukrainoje sakė, kad per ukrainiečių apšaudymą žuvo devyni žmonės, įskaitant aštuonerių metų mergaitę Donecke.


Šiame straipsnyje: Rusijos raketų smūgiaižuvo žmonėskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių