Quantcast

Rusijos policija surengė kratą A. Navalno padėjėjos bute, pradėjo kriminalinį tyrimą

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pranešė, jog jam apgaule privertus vieną saugumo agentą prisipažinti, kad šią vasarą jį nunuodyti bandė Federalinė saugumo tarnyba (FSB), policija anksti penktadienį surengė kratą jo padėjėjos Liubov Sobol bute ir ją sulaikė.

44 metų A. Navalnas pirmadienį paskelbė, kad pats paskambino FSB cheminių ginklų ekspertui Konstantinui Kudriavcevui, prisistatė Kremliaus Saugumo Tarybos pareigūnu ir išgavo prisipažinimą, kad FSB rugpjūtį bandė jį nužudyti apnuodijusi jo apatinius drabužius.

„Šiandien policija 7 val. atvyko į Liubov Sobol butą“, – penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė A. Navalno įkurtas Kovos su korupcija fondas (FBK).

33 metų L. Sobol telefonas buvo išjungtas, A. Navalno atstovė Kira Jarmyš ir FBK vadovas Ivanas Ždanovas sakė nežinantys, kur ji yra.

L. Sobol vyrui ir dukrai leista išeiti iš buto.

Kiek vėliau I. Ždanovas tviteryje parašė, kad rusų pareigūnai pradėjo kriminalinį tyrimą L. Sobol atžvilgiu dėl būsto neliečiamybės pažeidimo panaudojant smurtą ar grasinant jį panaudoti. Pagal Rusijos įstatymus, už tokį pažeidimą galima skirti baudą iki 200 tūkst. rublių (2,2 tūkst. eurų) arba iki dvejų metų laisvės atėmimo.

L. Sobol, kuri pagal išsilavinimą yra teisininkė ir yra sakiusi, kad kitais metais ketina dalyvauti parlamento rinkimuose, pirmadienį buvo nuvykusi į butą Maskvoje, kuriame, kaip manoma, gyvena K. Kudriavcevas. Ji buvo sulaikyta ir daugiau kaip šešias valandas praleido policijos nuovadoje.

Tuo metu kalbėdamasi su naujienų agentūra AFP ji išreiškė susirūpinimą dėl galimo baudžiamojo tyrimo jos atžvilgiu.

Penktadienį A. Navalnas tviteryje rašė, kad krata L. Sobol bute yra susijusi su jos bandymu pakalbinti minimą FSB agentą.

A. Navalnas rugpjūčio 20 dieną pasijuto blogai per skrydį iš Tomsko į Maskvą. Lėktuvui neplanuotai nutūpus Omske, Kremliaus kritikas buvo nuvežtas į šio miesto ligoninę, o po poros dienų komos būklės nuskraidintas į Vokietiją gydyti privačiu medicininiu skrydžiu.

Europos Sąjunga paskelbė sankcijas šešiems Rusijos pareigūnams ir vienam valstybiniam mokslinių tyrimų institutui, kai Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) atlikti tyrimai parodė, jog A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia kovine medžiaga „Novičiok“. Kremlius, neigiantis bet kokį savo vaidmenį šiame apnuodijime, paskelbė atsakomųjų sankcijų ES pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kapitonui

Kapitonui portretas
Žiek savo laivą nepaskandynk!!!

Tie išgamos

Tie išgamos portretas
ją dar to debilo iš FSB išžaginimu apkaltins

ardosi

ardosi portretas
troliai. Patys būdami prasto išsilavinimo, mažaraščiai ir prastai suprantantieji geopolitiką, kitus vadina biorobotais, „gailisi žmogaus". O patys nesupranta kokie jie yra menki, ir jų pačių reikėtų galėtis. Pirmiausia jiems reiktų baigti mokyklą, jei jauni - tai dieninę, o jei suaugę - nors vakarinę mokyklą.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių