Quantcast

Rusijos klube naktį kilo pražūtingas gaisras: žuvo 15 žmonių

Rusijos policija šeštadienį sulaikė vyrą, dėl kurio kaltės, kaip įtariama, viename Kostromos miesto naktinių klubų naktį kilo didžiulis gaisras, per kurį žuvo mažiausiai 15 žmonių.

Ugniagesiai gaisrą populiariame naktiniame klube „Poligon“ gesino iki paryčių.

Rusijos naujienų agentūros anksčiau rašė, kad gaisras šiame klube Kostromos mieste, esančiame už maždaug 300 kilometrų į šiaurės-rytus nuo Maskvos, galėjo kilti po to, kai neblaivus vyras šokių aikštelėje panaudojo signalinį pistoletą.

„Policijos pareigūnai identifikavo įtariamąjį neteisėtais veiksmais pramogų įstaigoje Kostromos mieste, dėl kurių kilo gaisras ir žuvo žmonių, ir jį sulaikė“, – rašoma Rusijos policijos paskelbtame pranešime.

„Jis jau perduotas tyrimų institucijoms“, – rašoma pranešime, kuriame nepateikiama jokios išsamesnės informacijos.

Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą dėl „mirties sukėlimo dėl aplaidumo“.

Valstybinės televizijos iš įvykio vietos transliuotame reportaže buvo matyti liepsnojantis naktinis klubas, įsikūręs vienaukščiame logistikos centre.

Vietos tarnybos teigė, kad gaisras kilo maždaug 2 val. vietos (1 val. Lietuvos) laiku ir buvo užgesintas iki maždaug 7 val. 30 min.

Gubernatorius Sergejus Sitnikovas anksčiau sakė, kad žuvo 13 žmonių, bet gelbėjimo tarnybos vėliau pranešė, kad buvo aptikti dar dviejų žmonių palaikai.

„Rasti dar du kūnai. Tai reiškia, kad aukų skaičius padidėjo iki 15-os“, – pranešė naujienų agentūra TASS, remdamasi šaltiniais teisėsaugoje.

Pareigūnai anksčiau sakė, kad, kilus gaisrui, iš pastato buvo evakuota apie 250 žmonių.

Signalinis pistoletas šokių aikštelėje

Naujienų agentūra TASS, remdamasi šaltiniais gelbėjimo tarnybose, pranešė, kad gaisrą veikiausiai sukėlė neblaivus vyras, turėjęs „signalinį pistoletą“.

„Jis naktiniame klube leido laiką su moterimi, užsakė jai gėlių, laikydamas rankoje signalinį pistoletą“, – sakė vienas agentūros šaltinis.

„Po to jis nuėjo į šokių aikštelę ir iš jo šovė.“

Vietos gelbėjimo tarnybos teigė, kad ugnis išplito daugiau kaip 3,5 tūkst. kvadratinių metrų plote.

„Poligon“ savo svetainėje rašo vakarais ir naktį veikiantis kaip „poilsio ir pramogų vieta“. Dienos metu čia veikia tipiška rusiška valgykla, kurioje dažnai lankosi kelių policijos tarnybos pareigūnai.

Vienas ugniagesys regioninei valstybinei televizijai sakė, kad gaisrą gesino apie 50 ugniagesių.

Anot jo, gaisrą buvo itin sunku gesinti, nes galėjo sugriūti pastatas.

Prie Volgos upės įsikūrusi Kostroma, turinti apie 230 tūkst. gyventojų, yra vienas seniausių Rusijos miestų ir garsėja savo viduramžių architektūra bei vienuolynais.

Rusijoje, kurioje dažnai aplaidžiai žiūrima į saugos taisykles, pastaraisiais metais pramogų vietose buvo kilęs ne vienas gaisras.

2018 metais kilus milžiniškam gaisrui viename prekybos centre Kemerovo mieste žuvo 60 žmonių.

O 2009-aisiais Permės mieste, esančiame už 1 200 km į rytus nuo Maskvos, per gaisrą naktiniame klube žuvo 156 žmonės. Tai viena pražūtingiausių nelaimių per visą šiuolaikinės Rusijos istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audronė

Audronė portretas
Visai negaila žuvusių, tai atlygis už žuvusius Ukrainoje, deja aukų mažai , galėjo būti ir tūkstantis

Budelis

Budelis portretas
Cia tik ziedeliai, degs razzistams zeme po kojomis uz kiekviena zuvusi vaika ir seneli.

Taigi

Taigi  portretas
Pagalvok tik "žuvo 15 žmonių"? Nusišvilpti Putino rašistų klikai į tokias žūtis. Ukrainoje kasdien žūsta dešimtis kartų daugiau klikos pasiųstų galvažudžių ir tai be triukšmo nurašoma į nuostolius.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių