Quantcast

Rusijos kariai vėl atakuoja Kyjivą raketomis

Kyjive ir Odesos bei Sumų regionuose nugriaudėjo sprogimai, rašo UNIAN.

Į du gyvenamuosius pastatus Kyjive antradienį pataikė raketos, pranešė Ukrainos sostinės meras Vitalijus Klyčko.

„Ataka prieš sostinę. Kaip rodo preliminari informacija, pataikyta į du gyvenamuosius pastatus Pečersko rajone. Kelias raketas virš Kyjivo numušė oro gynybos sistemos. Medikai ir gelbėtojai yra smūgių vietose. Daugiau detalių [bus pateikta] vėliau“, – sakoma mero pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

Antradienį, lapkričio 15 dieną, 14.45 val. visoje Ukrainoje, išskyrus laikinai okupuotą Krymą, paskelbtas oro pavojaus režimas.

Pasak Krivoy Rog karinės administracijos vadovo Aleksandro Vilkulio, gyventojai turi slėptis.

„Masiškai apšaudyta raketomis „X-101“ ir „Tu-95“ iš Volgogrado-Astrachanės srities“, – sakė A. Vilkulas.

Jis ragino nepamiršti saugumo.

Apie danguje pamatytas raketas pranešė ir Nikolajivo regiono karinės administracijos pirmininkas Vitalijus Kimas. Jis paragino visus slėptis. Zaporižios regioninės karinės administracijos vadovas Aleksandras Staruchas taip pat pažymėjo, kad tikimybė sulaukti didelių rusų karių atakų raketomis yra didelė.

„Nedelsdami eikite į slėptuves! Pasirūpinkite savimi!“ – pažymėjo jis.

Keli Ukrainos regionai liko be elektros

Pareigūnai įvairiuose Ukrainos regionuose, įskaitant Lvivą ir antrą pagal dydį šalies miestą Charkivą, antradienį po naujų Rusijos smūgių pranešė apie elektros tiekimo sutrikimus.

Per smūgius buvo nutrauktas elektros tiekimas šalies šiaurės rytuose esančiame Charkive ir vakaruose esančiame Lvive, pranešė šių miestų pareigūnai.

Apie sutrikimus taip pat pranešė rytinio Sumų regiono pareigūnai. Iš vakarinės Rivnės pranešama, kad į energijos infrastruktūrą nukreipti rusų smūgiai nutraukė elektros tiekimą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKyjivasraketosataka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių