Quantcast

Rusijos gynybos ministerija skelbia S. Šoigu apsilankius „fronto linijoje“

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu aplankė karius „fronto linijoje“, „pasikalbėjo su kariais ir jiems padėkojo“, ketvirtadienį pranešė jo ministerija.

Ministerija paviešino filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip S. Šoigu apžiūrinėja kareivines ir vaikšto po apkasus, ir teigė, kad jis „patikrino personalo ir karinės technikos dislokavimo sąlygas... ir apžiūrėjo karinių dalinių pozicijas, personalo apgyvendinimo ir šildymo sąlygas“.

Gynybos ministerijos pranešime „Telegram“, kuriame pavartotas Kremliaus terminas karui Ukrainoje pavadinti, sakoma, kad S. Šoigu lankėsi „specialiosios karinės operacijos zonoje“, bet kur būtent jis buvo, nepranešama.

Sekmadienį Rusijos gynybos ministerija skelbė, kad S. Šoigu aplankė karius, dalyvaujančius Maskvos kare Ukrainoje, nors jos pranešime nebuvo nurodyta, kur konkrečiai buvo ministras ir ar jis lankėsi Ukrainoje.

Apie jo vizitą pranešta po to, kai Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas per susitikimą su aukščiausio rango kariškiais trečiadienį pareiškė, kad Maskvos puolimo Vakarų remiamoje Ukrainoje fone Rusija toliau plėtos savo karinį potencialą ir branduolinių pajėgų kovinę parengtį.

Praėjusią savaitę Rusija paleido virtinę raketų į kelis Ukrainos miestus, kurie paskendo tamsoje, liko be vandens ir šilumos.

Patyrusi nesėkmių mūšio lauke, Maskva pradėjo raketų ir dronų atakas prieš Ukrainos civilinę energetikos infrastruktūrą.

Prancūzija ir Europos Sąjunga pareiškė, kad šąlantiems civiliams sukeltos kančios yra karo nusikaltimai, o bloko užsienio politikos vadovas bombardavimus pavadino „barbariškais“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeSergejus Šoigufronto linija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių