Quantcast

Rusijoje nuteisti keturi vyrai, bandę iš Argentinos išvežti lagaminus su kokainu

Rusijos teismas ketvirtadienį keturiems vyrams skyrė griežtas laisvės atėmimo bausmes už bandymą iš Rusijos ambasados Argentinoje neteisėtai išvežti lagaminuose beveik 400 kg kokaino.

Per reidą, įvykdytą dar 2018 metais, argentiniečių teisėsauga konfiskavo 62 mln. dolerių (55 mln. eurų) vertės kokaino partiją, paslėptą lagaminuose Rusijos ambasados mokykloje.

Maskvos Dorogomilovskio rajono teismas įtariamam operacijos sumanytojui Andrejui Kovalčiukui skyrė 18 metų laisvės atėmimo bausmę, naujienų agentūrai AFP pranešė jo advokatas Sergejus Jurošas. Pasak jo, nuosprendį planuojama apskųsti.

Buvęs Rusijos ambasados Argentinoje darbuotojas Ali Abjanovui nuteistas kalėti 17 metų.

Kiti du nuteistieji, kaip įtariama mėginę perkelti lagaminus iš Užsienio reikalų ministerijos saugyklos Maskvoje, siunčiami už grotų atitinkamai 16 ir 13 metų.

Sąmokslas buvo sužlugdytas, kai rusų ir argentiniečių tyrėjai per bendrą operaciją narkotikus pakeitė miltais, kad galėtų sekti gaują.

Nuo policijos besislapstęs A. Kovalčiukas 2018-aisiais buvo suimtas Vokietijoje ir tais pačiais metais išduotas Rusijai.

Byla tuo metu Rusijoje sukėlė kontroversiją, žiniasklaidai pastebėjus prieštaravimų oficialioje įvykių versijoje.

Pasak Argentinos saugumo ministrės Patricios Bullrich (Patrisijos Bulrič), gauja siekė per rusų diplomatinių kurjerių tarnybą nuskraidinti kokainą į Europą.

Tačiau argentiniečių policijai paskelbus nuotraukų, kuriose matyti, kad per operaciją naudotas Rusijos lėktuvas buvo pažymėtas Saugumo tarybos vadovo Nikolajaus Patruševo numeriu, Kremlius paneigė, kad prisidėjo kuris nors iš jo orlaivių.

Argentinos tyrėjai mano, kad kokainas, kuris, jų duomenimis, buvo itin grynas, tikriausiai buvo atgabentas iš Kolumbijos arba Peru.

Narkotikai buvo skirti Rusijos juodajai rinkai ir galimai Vokietijai, kur gyveno A. Kovalčiukas.

Rusijos ir Argentinos pareigūnai surengė operaciją, teisėsaugai gavus Rusijos ambasadoriaus pranešimą apie rastus narkotikus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
gobsus durneliai susigadina svo gyvenima kuris ir taip pertrumpas===

Lt gautu lygtinai

Lt gautu lygtinai portretas
Ir teisejas papildytu savo milijonus??

Girdi - miltu žinovas

Girdi - miltu žinovas portretas
Kas pas tave makaulei ? Tu daunas ??
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių