Quantcast

Rusijoje – neramumai: „Raginame jus griebtis ginklo ir kovoti su kruvinuoju Kremliaus režimu“

  • Teksto dydis:

„Ką gi, draugai, tai įvyko – Rusijos savanorių korpusas kirto Rusijos Federacijos valstybės sieną. Mes nekovojame su civiliais gyventojais, mes nežudome neginkluotų žmonių. Dabar atėjo laikas eiliniams Rusijos piliečiams suprasti, kad jie nėra vergai. Sukilkite ir kovokite.“

Toks vaizdas įrašas apskriejo Rusijos socialinius tinklus. Vėliau pasirodė kitas.

„Mes, Rusijos savanorių korpuso kovotojai, įrašome šį vaizdo įrašą iš Briansko srities. Atvykome čia ne kaip plėšikų būrys, o kaip išlaisvinimo armija į savo gimtąjį kraštą. Priešingai nei Putino kankintojų ir prievartautojų armija, mes kovojame ne su civiliais. Atvykome čia jūsų išvaduoti. Raginame jus griebtis ginklo ir kovoti su kruvinuoju Putino Kremliaus režimu.“

Rusų propaganda pradėjo skalambyti apie diversantų grupės, susidedančios iš 50 ar daugiau žmonių, išpuolį netoli sienos su Ukraina esančio Briansko kaimuose. Esą diversantai paėmė žmones įkaitais, šaudė ir atakavo bepiločiais orlaiviais. Tiesa, jokių tai įrodančių vaizdo įrašų rusai nepateikė. Putinas tai pavadino teroristiniu išpuoliu ir sušaukė saugumo tarybos posėdį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Šiandien surengė eilinį teroro aktą, pateko į pasienio teritoriją ir šaudė į civilius. Matė, kad tai buvo civilinių automobilis, matė, kad jame sėdėjo civiliai ir vaikai“, – televizijai sakė V. Putinas.

Ukraina istoriją apie diversantus Rusijos teritorijoje pavadino provokacija. Ekspertai visa tai vadina dar vienu Kremliaus šou, siekiant prieš eilinius piliečius pateisinti karą Ukrainoje. Neva Rusiją puola priešai.

Rusijoje iš tiesų neramu – pranešta, kad kelių sričių gyventojai skundėsi sprogimais ir apšaudymais. Sprogimų priežastys kol kas neaiškios. Kursko srities gubernatorius pranešė, kad esą netoli sienos su Ukraina esančioje gyvenvietę vėl apšaudė Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Okupantai vėl paleido raketų į Ukrainos miestus. Smogta penkiaaukščiui Zaporižios mieste. Žuvo mažiausiai keturi žmonės. Ukrainos prezidentas konstatavo, kad, be kruvinų mūšių Donecko srityje, Putino generolai toliau liepė šaudyti ir atakuoti raketomis miestus Dnipro ir Zaporižios, Chersono srityse. Taip pat apšaudomas Charkivas, Sumų sritys.

Atvykome čia jūsų išvaduoti. Raginame jus griebtis ginklo ir kovoti su kruvinuoju Putino Kremliaus režimu.

„Ši žiema baigėsi. Ji buvo labai sunki ir kiekvienas ukrainietis pajuto šią naštą, bet mes vis vien sugebėjome aprūpinti Ukrainą energija ir šiluma. Grėsmė energetikos sistemai išlieka, tačiau darbai dėl energetikos ūkio palaikymo tęsiasi. Šiandien energetikai skirtame posėdyje nurodėme dabartines užduotis, kad pavyktų normaliai užbaigti šį šildymo sezoną“, – sakė Volodymyras Zelenskis.

Tęsiantis įnirtingoms kovoms Bachmute, iš fronto linijos į lauko ligonines plūsta vis daugiau sužeistų karių.

Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas pareiškė, kad jie beveik pasiekė Bachmuto centrą. Ukrainiečių teigimu, rusų pajėgos toliau veržiasi į miestą, tačiau ukrainiečių kariai atakas toliau atremia.


Šiame straipsnyje: Rusijaneramumaidiversantaikaras UkrainojeLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių