Quantcast

Rusijoje minima gedulo dėl šaudynių mokykloje diena

Prie mokyklos Rusijoje, kur užpuolikas nušovė devynis žmones, trečiadienį – oficialiai Tatarstane paskelbtą gedulo dieną – žmonės dėjo gėles, buvo planuojamos kai kurių aukų laidotuvės.

Antradienio šaudynės Kazanės 175-ojoje gimnazijoje yra viena didžiausių pastaraisiais metais tokio pobūdžio nelaimių Rusijoje. Žuvo septyni moksleiviai ir du suaugusieji, tarp jų mokytoja.

Trečiadienį vėliavos ant valstybinių pastatų buvo nuleistos iki pusės stiebo, prie daugiausia musulmoniško Tatarstano sostinės Kazanės 175-osios gimnazijos vartų augo gėlių kalnas.

„Tai didžiulė ir netikėta netektis, – naujienų agentūrai AFP sakė 42 metų Irina Krasnikova. – Gyvename labai gražiame mieste. Sunku patikėti, kad taip nutiko mums... Ne mano vaikams, bet vis tiek labai skaudu, sunku kalbėti.“

Valstybinė naujienų agentūra TASS pranešė, kad per šaudynes žuvusi mokytoja yra Elvira Ignatjeva, užstojusi vaikus nuo devyniolikmečio šaulio.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė naujienų agentūrai „RIA Novosti“ trečiadienį patvirtino, kad aštuoniolika per išpuolį sužeistų vaikų gydomi ligoninėje ir kad aštuoni iš jų turi šautinių žaizdų, o dviejų būklė yra kritinė.

TASS citavo šaltinį, sakiusį, kad vėliau trečiadienį įvyks kai kurių aukų laidotuvės, o „RIA Novosti“ pranešė, kad aukų palaikai sugrąžinami artimiesiems.

Šaudynės sukrėtė visą šalį ir paskatino prezidentą Vladimirą Putiną nurodyti peržiūrėti šalies ginklų kontrolės įstatymus.

Po išpuolio Rusijos žemųjų parlamento rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas paragino įstatymų leidėjus kitą savaitę svarstyti įstatymo projektą dėl ginklų licencijų kontrolės griežtinimo.

Rusijoje šaudynių mokyklose pasitaiko palyginti retai, nes švietimo įstaigos paprastai gerai saugomos. Legaliai nusipirkti šaunamųjų ginklų taip pat nėra lengva, tačiau galima įregistruoti medžioklinius šautuvus.

Pranešama, kad užpuolikas yra devyniolikmetis Ilnazas Galiavijevas iš Tatarstano. Jis neseniai buvo pašalintas iš Kazanėje įsikūrusio verslo vadybos universiteto TISBI koledžo, nes turėjo daug akademinių skolų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių