Quantcast

Rusijoje per įtariamą automobilio sprogimą sužeistas prokremliškas rašytojas

Per įtariamą automobilio sprogimą šeštadienį Rusijoje buvo sužeistas žymus prokremliškas rašytojas ir rusų nacionalistas, o dar vienas žmogus žuvo, pranešė Vidaus reikalų ministerija po virtinės pastarojo meto dronų atakų Rusijoje, vykstant kovoms Ukrainoje.

Reaguodama į incidentą, Rusija dėl automobilio sprogimo apkaltino Ukrainą ir Vakarus ir pradėjo tyrimą dėl terorizmo.

„Pirminiais duomenimis, per sprogimą žuvo vienas žmogus, o automobilyje važiavęs rašytojas Zacharas Prilepinas buvo sužeistas“ Žemutinio Naugardo srityje, esančioje maždaug už 400 km į rytus nuo Maskvos, pranešė ministerija.

Sunkius nusikaltimus tiriantis Rusijos tyrimų komitetas teigė, kad sprogimo metu Z. Prilepinas keliavo su šeima.

Rusijos valstybinės agentūros, remdamosi šaltiniais pagalbos tarnyboje, nurodė, kad rašytojas patyrė kojų sužalojimus.

Rusijos tyrimų komitetas pradėjo baudžiamąją bylą dėl teroro akto, susijusio su Zacharo Prilepino automobilio sprogimu.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova platformoje „Telegram“ šeštadienį netrukus po sprogimo pareiškė, kad „Vašingtonas ir NATO pamaitino dar vieną tarptautinę teroristų ląstelę – Kyjivo režimą“.

Ji pridūrė, kad už sprogimą „tiesiogiai atsakingos Jungtinės Valstijos ir Britanija. Mes meldžiamės už Zacharą“.

Svarbius nusikaltimus tiriantis komitetas netruko pradėti terorizmo tyrimą ir pranešė sulaikiusi vyrą, kuris gali būti susijęs su sprogimu.

„Rusijos tyrimų komitetas pradėjo baudžiamąją bylą dėl teroro akto, susijusio su Zacharo Prilepino automobilio sprogimu“, – pareiškė komitetas.

47 metų rašytojas, vienas žinomiausių Rusijoje romanų autorius, 2014 metais prisijungė prie prorusiškų separatistų Ukrainos rytuose ir kovojo jų pusėje.

Šis Čečėnijos karo veteranas, nuolat vykstantis į Rytų Ukrainą, yra aktyvus Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo 2022 metų vasario mėnesį pradėto puolimo Ukrainoje šalininkas.

Incidentas įvyko po to, kas atrodė kaip virtinė išpuolių ir sabotažo Rusijos teritorijoje, kartais toli nuo fronto.

Balandžio mėnesį sprogus sprogmenų prikrautai statulėlei žuvo 40-metis prokremliškas karo tinklaraštininkas Vladlenas Tatarskis.

Praėjusį rugpjūtį per automobilio sprogimą prie Maskvos, dėl kurio Rusija apkaltino Ukrainą, žuvo žymaus ultranacionalistinio intelektualo duktė Darja Dugina. Kyjivas šiuos kaltinimus neigė.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKremliuspropagandarašytojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių