Quantcast

Rusijoje per sprogimus šaudmenų sandėlyje žuvo mažiausiai vienas žmogus

Rusijos Sibiro regione mažiausiai vienas karys pirmadienį žuvo ir dar keli žmonės, įskaitant du karius, buvo sužeisti skeveldrų arba apdegė per gaisrą ir sprogimus viename kariuomenės šaudmenų sandėlyje, pranešė medikai.

Tuo metu vietos valdžia paragino gyventojus pasiruošti galimai evakuacijai pagrindiniame to rajono mieste Ačinske, esančiame maždaug už 10 km nuo incidento vietos.

„Du kariškiai sužeisti skeveldrų. Hospitalizuoti iš viso septyni žmonės“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė sakė vienas šaltinis Krasnojarsko krašto Ačinsko rajono ligoninėje.

Vėliau buvo paskelbta, kad vienas karys per šį incidentą žuvo.

Užsiliepsnojus šaudmenų sandėliui karinėje bazėje Kamenkos kaime pradėta gelbėjimo operacija, evakuojami žmones 20 km spinduliu aplink liepsnojantį sandėlį, nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Kariškiai patvirtino, kad pirmadienį užsidegė šaudmenų saugykla.

„Apie 13 val. Maskvos (ir Lietuvos) laiku viename iš Centrinės karinės apygardos Materialinio techninio aprūpinimo centro sandėlių, esančių Krasnojarsko krašto Ačinsko rajone, užsiliepsnojo artilerijos šaudmenų parako užtaisų saugykla“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Valstybinė naujienų agentūra TASS citavo vieną neįvardytą šaltinį, sakiusį, kad sandėlyje laikyta iki 40 tūkst. artilerijos sviedinių tankams.

Kitos žiniasklaidos priemonės citavo šaltinius, sakiusius, kad tuose sandėliuose laikoma tūkstančiai artilerijos ir tankų sviedinių, reaktyvinės salvinės ugnies sistemų raketų ir kitų šaudmenų.

„Budinčios grupės ėmėsi priemonių, kad ugnis neišplistų ir būtų užtikrintas saugumas gaisravietėje. Šiuo metu stengiamasi lokalizuoti gaisro židinį, pasitelkus sandėlio ugniagesių komandos šarvuotąją priešgaisrinę techniką“, – pažymėjo kariškiai.

Galingo sprogimo banga buvo juntama ir netoliese esančiame Ačinske.

Daugiau kaip 106 tūkst. gyventojų turinčio miesto merija iš pradžių paragino žmones išlikti ramius ir sakė, kad pavojaus jų sveikatai ir gyvybei nėra. Vėliau miesto administracijos tinklalapyje buvo paskelbtas prašymas gyventojams ruoštis galimai evakuacijai.

Į įvykio vietą išskrido Krasnojarsko krašto gubernatorius Aleksandras Usas ir Nepaprastųjų situacijų ministerijos bei Vidaus reikalų ministerijos regioninių padalinių vadovai.

Sprogimai šaudmenų sandėliuose Rusijoje nėra neįprastas dalykas. Per naujausią panašų incidentą gegužę viename arsenale gaisras liepsnojo beveik savaitę, kol liepsnas pavyko numalšinti, padedant kariniams lėktuvams ir sraigtasparniams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Juk reikia kažkaip grobstymus pridengt.

ta

ta portretas
Z lingvistika apgailetina kaip gali buti maziausiai 1 o ne pusantro tai jei nera duomenu geriau nepropoguokite nesamoniu labai kvailai atrodo kaip ir tas naujadaras Bau... o gal vau ir uz ka lingvistai gauna alga jei nesugeba dargi pakontroliuot musu kalbos ir ju darkytoju......

Anonimas

Anonimas portretas
Dar nei vienas nežuvo, paskubėjot pranešti. Palūkėkit ,gal ir ras kokį susvilusį chocholų diversantą...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių