Quantcast

Rusijoje buvusiam gubernatoriui skirta 22 metų įkalinimo bausmė

Buvęs Rusijos gubernatorius, kurio areštas 2020-aisiais išprovokavo didžiulius protestus Tolimuosiuose Rytuose esančiame Chabarovsko mieste, penktadienį buvo nuteistas 22 metus kalėti.

Maskvos regiono teismas nuteisė buvusį Chabarovsko krašto gubernatorių Sergejų Furgalą dėl dviejų verslininkų nužudymo šiame krašte prieš beveik 20 metų.

Jis buvo kaltinamas dviejų žmogžudysčių organizavimu ir vienu bandymu nužudyti, naujienų agentūrai AFP sakė teismo atstovė.

Anksčiau šį mėnesį prisiekusieji pripažino 52 metų S. Furgalą kaltu dėl minėtų kaltinimų. Pats S. Furgalas tvirtina, kad yra nekaltas, o jo šalininkai sako, kad byla yra sufabrikuota norint nušalinti populiarų gubernatorių nuo valdžios.

Dėl 2018 metais išrinkto S. Furgalo, nacionalistų Liberalų demokratų partijos nario, gavusio 70 proc. balsų, nepatogioje padėtyje atsidūrė valdančioji partija „Vieningoji Rusija“.

Jo sulaikymas 2020 metais išprovokavo didžiulius protestus – į Chabarovsko, esančio netoli Kinijos sienos, gatves ištisas savaites išeidavo dešimtys tūkstančių žmonių. Vis dėlto galiausiai protestai nuslopo.

Mažesni mitingai taip pat vyko netoliese esančiuose kituose miestuose, įskaitant Komsomolską prie Amūro ir Vladivostoko uostamiestį gretimame Primorės krašte.

Protestuotojai reikalavo teisingo teismo S. Furgalui ne Maskvoje, kur jis yra laikomas nuo pat arešto.

Minėtos demonstracijos buvo kone beprecedentės Rusijos miestams, išskyrus Maskvą ir Sankt Peterburgą. Nors jos buvo nesankcionuotos, atrodė taikios ir vyko be policijos kišimosi.

Tuo metu protestuotojų aktyvumą sveikino dabar kalinamas opozicijos politikas Aleksejus Navalnas ir kiti Kremliaus kritikai Maskvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A tai kur

A tai kur portretas
Letuvos AITVARASai,ziur, ,reik gelbet ZMOGISASA,...ir atiduot Ameriksai,ten tyokius labai myl,gal net Prencendentu Russyjos paskirs,o ans atsidekodams Lietuvai koki gabaleli Russyjos testamente uzrasys,na bent iki Uralo,vyra,neziopsokim.

Vatnykas tipiškas

Vatnykas tipiškas portretas
Reikėtų tam banditui kokią Nobelio premiją išrašyti. Juk jis prieš Putiną. Gal Lietuva nominuos ?

Purmaliai

Purmaliai portretas
Pasigydik teisybės teigejau,rubliai senai beverčiai !
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių