Quantcast

Rusijai paskelbus apie pratybų prie Ukrainos sienos pabaigą, JAV laukia veiksmų

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį sakė palauksiančios tolesnių Rusijos veiksmų po Maskvos pareiškimo, kad šalis baigia įtampą smarkiai padidinusias karines pratybas prie Ukrainos sienų ir Kryme.

„Išgirdome žodžius. Galvoju, kad lauksime veiksmų“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas).

„Kalbėdamiesi su Rusijos vyriausybe aiškiai pasakėme, kad jai reikia susilaikyti nuo eskaluojamų veiksmų ir tuojau pat nutraukti visą savo agresyvią veiklą Ukrainoje ir aplink ją“, – pažymėjo jis.

N. Price'as atsisakė nurodyti, ar Rusija anksčiau informavo Jungtines Valstijas apie savo pajėgų atitraukimą nuo Ukrainos sienų.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu anksčiau ketvirtadienį sakė, kad šalis nuo penktadienio pradės grąžinti karius iš karinių pratybų netoli Ukrainos ir aneksuotame Kryme, kuriose dalyvavo dešimtys tūkstančių karių ir dešimtys karo laivų.

Kalbėdamiesi su Rusijos vyriausybe aiškiai pasakėme, kad jai reikia susilaikyti nuo eskaluojamų veiksmų ir tuojau pat nutraukti visą savo agresyvią veiklą.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) anksčiau šį mėnesį telefonu kalbėdamasis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu paragino jį mažinti įtampą prie Ukrainos, kur nuo šių metų pradžios per kruviną konfliktą su prorusiškais separatistais žuvo apie 30 ukrainiečių karių. Palyginimui, per visus ankstesnius metus jų žuvo 50.

Iš viso daugiau kaip 13 tūkst. žmonių žuvo per 2014 metais prasidėjusį konfliktą Rytų Ukrainoje. Konfliktas kilo per liaudies sukilimą nušalinus prokremlišką Ukrainos prezidentą, o Rusijai po to aneksavus Krymą.

Vakarai ir Ukraina kaltina Rusiją siunčiant karių ir ginklų į Donbasą, bet Maskva tai neigia.

Rusijos kariuomenės telkimas prie Ukrainos sienų ir Kryme sukėlė nerimą Kijeve ir Vakaruose, kad gali pasikartoti 2014 metų Rusijos agresija.

Remiantis anksčiau šią savaitę Europos Sąjungos paskelbtu vertinimu, palei Ukrainos sieną dislokuotų Rusijos karių skaičius viršijo 100 000.

S. Šoigu tokį pajėgų telkimą vadino „mokymais“, esą surengtais reaguojant į „grėsmingus“ NATO veiksmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pamatė, kad Ukraina ir NATO tirta iš baimės ir pasigailėjo , atitraukė. Bet Nausėda tai drąsus vyras, nepabėgo, kaip Grybauskaitė, į Ameriką, laukti kuo viskas baigsis...

Gėda represiniam režimui

Gėda represiniam režimui portretas
Rusija išves karius iš savo pasienio tada kai JAV žudikai ir naftos vagiai dings iš Sirijos.

Tam "Aš manau"-1

Tam "Aš manau"-1 portretas
TU ESI VISIŠKAS NULIS . PROTO NERASTA . SUPRATIMO APIE PASAULI NERA . IR KAS LIUDNIAUSIA, TOKIU BESMEGENIU NE VIENAS . DEGS PRAGARE - USA ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių