Quantcast

Rusija žada vystyti savo karinius objektus Kirgizijoje

  • Teksto dydis:

Rusija vystys savo karinius objektus sąjungininkės Kirgizijos teritorijoje, pareiškė Kremlius pirmadienį po abiejų šalių vadovų derybų Maskvoje.

„Valstybių vadovai pabrėžė Kirgizijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų stiprinimo ir Rusijos karinių objektų plėtros jos teritorijoje svarbą“, – sakoma Kremliaus pranešime.

Kirgizijoje – daugiausia musulmoniškoje šalyje, kurioje gyvena beveik 7 mln. žmonių – veikia Rusijos karinė bazė, kurioje įrengtas aerodromas, karinio laivyno objektas prie Isyk Kulio ežero ir dar keli objektai.

Prezidentas Sadyras Žaparovas su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu Maskvoje susitiko pirmadienį – Pergalės dienos, kuomet Rusija švenčia pergalę Antrajame pasauliniame kare ir Raudonojoje aikštėje rengia karinį paradą, išvakarėse.

S. Žaparovas bus vienas iš keleto užsienio lyderių, kurie šiemet dalyvaus parade.

Rusiją ir Kirgiziją – buvusią sovietinę respubliką – sieja Maskvos vadovaujamas karinis aljansas, vadinamoji Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO).

Kremliaus paskelbtame pranešime taip pat nurodoma, kad dvi šalys taip pat tikisi „stiprinti karinį ir techninį bendradarbiavimą“ ir dvišalius ekonominius bei kultūrinius santykius, siekdamos „naujo integracijos lygmens“.

Stiprinti karinius ryšius dviejų šalių lyderiai sutarė tuo metu, kai jau antrus metus tęsiasi Maskvos invazija į Ukrainą, o Vakarai svarsto naujas sankcijas Rusijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirkizas

Kirkizas portretas
Kirkiztanas, ne kirkizija.

juk

juk portretas
rusai ir kazahstane turi semipalatinska tai gal jie ir /pauklejo/ turkus kaip kadais armenus nes musulmonu daugiau tai piktis neverta kai yr galigesnis kaimynas kuris matomai ir patare kas ji zino kas visu siu politvelniu galvose bet gero nelauk is niekur kol si saika pati nesusilykviduos /kazkam/ padedant ??????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių