Quantcast

Rusija teigia surengusi oro gynybos pratybas: mįslė viena – nenurodyta vieta, kur jos vyko

  • Teksto dydis:

Rusijos gynybos ministerija šeštadienį pareiškė Maskvos srityje surengusi pratybas, per kurias buvo treniruotasi atremti oro atakas.

„Maskvos srityje buvo surengtos Vakarų karinės apygardos priešlėktuvinių raketų brigados karių pratybos, per kurias buvo treniruotasi atremti oro atakas prieš svarbius karinius pramoninius ir administracinius objektus“, – rašoma ministerijos paskelbtame pranešime.

Jame nurodoma, jog per pratybas, kuriose buvo panaudota priešlėktuvinių raketų sistema S-300, buvo imituotas mūšis.

„... kariai atrėmė apsimestinio priešo sabotažo grupės ataką prieš karinį konvojų“, – rašoma pranešime.

„Prisidengęs dūmų užsklanda, oro gynybos konvojus sugebėjo pasitraukti iš atakos vietos ir toliau vykdė savo užduotis.“

Pasak ministerijos, pratybose dalyvavo 150 karių.

Tačiau ji nenurodė, kur Maskvos srityje vyko šie kariniai mokymai.

Kremlius penktadienį atsisakė atsakyti, ar Rusija rengiasi smūgiams savo sostinei, nors socialiniuose tinkluose pasklido nuotraukų, kuriose matyti ant kelių Maskvos stogų įrengtos priešraketinės gynybos sistemos.

Paklaustas, ar Rusija nerimauja, kad Maskva galėtų tapti taikiniu, Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas nurodė šiuos klausimus užduoti gynybos ministerijai.

Tuo tarpu saugumo analitikas Michaelas Horowitzas (Maiklas Horovicas) tviteryje parašė, kad Rusija gali nerimauti dėl „ukrainiečių atakų prieš Maskvą“ arba nori išpūsti ukrainiečių atakų grėsmę.

Nuo savo invazijos į Ukrainą pradžios 2022 metų vasarį Rusija patyrė kelias dronų atakas, dėl kurių ji apkaltino Kyjivą.


Šiame straipsnyje: Maskvakaras Ukrainojeoro gynybaKremliuspratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių