Quantcast

Rusija teigia atrėmusi dronų ataką prieš Krymo uostą

Rusijos pareigūnai pirmadienį pranešė atrėmę dronų išpuolį prieš Sevastopolio uostą Maskvos aneksuotame Kryme, ir pridūrė, kad nebuvo nei žalos, nei aukų.

2014 metais Rusijos iš Ukrainos užgrobtame pusiasalyje, kuriame įsikūręs Maskvos Juodosios jūros laivynas, nuo praėjusių metų vasario mėnesio, kai Kremlius pradėjo plataus masto karą Ukrainoje, surengta nemažai dronų atakų.

„Bandymas atakuoti Sevastopolį buvo atremtas nuo 3.30 val. ryto (vietos ir Lietuvos laiku)“, – platformoje „Telegram“ pranešė Rusijos paskirtas gubernatorius Michailas Razvožajevas ir pridūrė, kad vienas antvandeninis dronas buvo sunaikintas, o kitas sprogo.

„Mieste viskas ramu. Tačiau visi kariai ir tarnybos yra pasirengę kovai“, – teigė pareigūnas.

Spalio mėnesį Rusijos Juodosios jūros laivynas nukentėjo nuo didelio dronų išpuolio, dėl kurios Kremlius apkaltino Ukrainą.

Balandžio viduryje Rusijos valdžia paskelbė, kad gegužės 1-ąją ir 9-tąją – Antrojo pasaulinio karo pabaigos Rusijoje datą – Sevastopolyje nebus švenčiama dėl, jos teigimu, saugumo problemų.

2014 metais Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, surengusi vadinamąjį referendumą, kurio nei Kyjivas, nei Vakarai niekada nepripažino.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojedronaiuostasSevastopolio uostasKrymasKrymo uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių