Quantcast

Rusija skelbia laikanti per 6 tūkst. ukrainiečių karo belaisvių

Rusija laiko daugiau kaip 6 tūkst. ukrainiečių karo belaisvių, pranešė Gynybos ministerija ketvirtadienį, praėjus dienai po to, kai abi šalys apsikeitė į nelaisvę paimtais kariais.

„Iš viso į nelaisvę paimta arba pasidavė daugiau kaip 6 tūkst. Ukrainos karių“, – sakė ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.

Trečiadienį Rusija perdavė Ukrainai 144 karo belaisvius. Ukraina išlaisvino lygiai tiek pat į nelaisvę paimtų rusų karių.

Kyjivas pranešė, kad tarp 144 namo grįžusių ukrainiečių karių yra 95 Mariupolio uostamiesčio metalurgijos gamyklos „Azovstal“ gynėjai.

Gamykla „Azovstal“, paskutinis ukrainiečių pasipriešinimo bastionas Mariupolyje, buvo užimta rusų pajėgų gegužės pabaigoje, po kelis mėnesius trukusios brutalios apsiausties.

Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad dauguma ukrainiečių karių buvo sunkiai sužeisti.

I. Konašenkovas, kalbėdamas apie Rusijai perduotus karius, sakė: „Beveik visi išlaisvinti kariai yra sužeisti arba sunkiai sužeisti. Jiems teikiama būtina medicininė pagalba.“

I. Konašenkovo pareiškimu Rusija patvirtino informaciją apie įvykusius mainus, apie kuriuos ankstesnę dieną pranešė Donecko prorusiškų separatistų lyderis Denisas Pušilinas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekaro belaisviaiukrainiečiai belaisviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių