Quantcast

Rusija pranešė apie rinkimų išvakarėse suintensyvintas Ukrainos atakas

  • Teksto dydis:

Ukraina paleido mažiausiai aštuonias raketas į Rusijos Belgorodo regioną, žuvo du žmonės ir dvylika buvo sužeista, ketvirtadienį pranešė vietos pareigūnai.

Be to, vietos valdžios duomenimis, Belgorodo ir Kursko srityse buvo bandyta surengti pasienio reidus, kurie buvo atremti.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad jos kariai nukovė 195 ukrainiečius ir sunaikino penkis tankus bei keturias šarvuotas pėstininkų mašinas, praėjus dviem dienoms po to, kai pareiškė, kad per kitą pasienio išpuolį nukovė 234 ukrainiečių karius.

Nepriklausomai patikrinti Rusijos teiginių neįmanoma. Pasienio išpuoliai šiose vietovėse nereguliariai vyksta nuo karo pradžios ir kartais yra pasitelkiami kaip dezinformacijos bei propagandos įrankis.

Šią savaitę Kyjivas surengė keletą didelių oro atakų. Rusijos Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas sakė, kad per mažiausiai tris atskiras oro atakų bangas žuvo du žmonės ir dar keli buvo sužeisti.

Proukrainietiški sukarinti būriai taip pat teigė vis dažniau rengiantys išpuolius ir įsiveržimus į Rusijos pasienio regionus.

Bendrame pareiškime trys Kyjivą palaikančios savanorių grupuotės, teigiančios, kad jas sudaro ginklus į rankas paėmę Kremliaus atžvilgiu priešiškai nusiteikę rusai, paragino valdžios institucijas evakuoti civilius gyventojus iš Belgorodo ir Kursko regionų.

Jūs privalote ne tik atiduoti savo balsą, bet ir tvirtai pareikšti savo valią ir siekius, savo asmeninį dalyvavimą tolesnėje Rusijos raidoje.

Jos pridūrė, kad „civiliai neturėtų nukentėti nuo karo, o bet kokios aukos kovos metu bus [regionų gubernatorių] sąžinės reikalas“.

Nacionalinė gvardija pranešė, kad jos daliniai atrėmė vieną tokį išpuolį netoli Tjotkino kaimo Kurske. Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad atrėmė dar vieną pajėgų bandymą įžengti į Belgorodą per Spodariušino kaimą, tačiau nenurodė, kada įvyko susidūrimas.

Ukrainos išpuoliai Rusijos teritorijoje, įskaitant tolimojo nuotolio dronų atakas ir įtariamus proukrainietiškų pajėgų įsiveržimus, vyksta tuo metu, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas siekia beveik neabejotino perrinkimo.

V. Putinas siekia įtikinti rusus išlaikyti jį valdžioje tuomet, kai, jo teigimu, šaliai gresia užsienio valstybių keliamos grėsmės, karui Ukrainoje tęsiantis jau daugiau nei dvejus metus.

Ketvirtadienį paskelbtame vaizdo įraše jis paragino rusus eiti prie balsadėžių pavadindamas dalyvavimą rinkimuose patriotinių jausmų išraiška.

Teigdamas, kad vienintelis valdžios šaltinis Rusijoje yra žmonės, V. Putinas tautiečiams sakė: „Jūs privalote ne tik atiduoti savo balsą, bet ir tvirtai pareikšti savo valią ir siekius, savo asmeninį dalyvavimą tolesnėje Rusijos raidoje.“

„Rinkimai yra žingsnis į ateitį“, – kalbėjo jis.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojesuintensyvėjusios ukrainiečių atakosrinkimai Rusijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių