Quantcast

Rusija pradeda tyrimą dėl „melagingų pranešimų“ apie Bučos žudynes

Rusijos tyrimų komitetas teigia, kad tiria, kaip jis vadina, „melagingų pranešimų“ apie civilių žudynes Bučoje, miestelyje Ukrainos sostinės Kyjivo pakraštyje, skleidimą.

Rusijos vyriausiasis tyrėjas Aleksandras Bastrykinas nurodė agentūrai įvertinti „Ukrainos provokaciją“ pagal baudžiamąją teisę, pirmadienį pranešė Tyrimų komitetas.

Pasirodžiusiose savaitgalį Bučoje darytose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti gatvėse gulintys civilių kūnai, Rusijos kareiviams pasitraukus iš rajono. Tai sukėlė visuotinį pasipiktinimą ir kaltinimus, kad buvo įvykdyti karo nusikaltimai. Rusija neigia, kad gyventojus išžudė jos kareiviai.

Tyrimas, apie kurį Maskva paskelbė pirmadienį, yra ne dėl pačių įvykių, o dėl informacijos apie juos skleidimo.

Rusijos kariuomenės šmeižimas šalyje yra baudžiamas nusikaltimas. Kovo pradžioje Rusijos Valstybės Dūma priėmė prieštaringai vertinamą įstatymą, pagal kurį kriminalizuojamos „melagingos naujienos“ apie Rusijos kariuomenės veiksmus užsienyje.

Ukraina dėl Bučos žudynių kaltina Rusijos pajėgas, kurios iki visai neseniai buvo okupavusios miestą. Rusija pranešimus apie skerdynes pavadino „tyčiniu Rusijos ginkluotųjų pajėgų diskreditavimu“ ir teigė, kad tai inscenizavo Ukraina.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių