Quantcast

Rusija karui Ukrainoje verbuoja afrikiečius studentus?

  • Teksto dydis:

Rusijos universitetų darbuotojai siūlo afrikiečiams prisijungti prie Rusijos ginkluotųjų pajėgų ar „Wagner“ grupės. Jei jie atsisako, jiems gresia netekti stipendijų.

Rusijos Pietų federalinio universiteto Rostove prie Dono darbuotojai spaudžia studentus iš Afrikos šalių prisijungti prie Rusijos okupacinių pajėgų Donbase, pranešė trys universiteto studentai. 

Jie teigia, kad per pastaruosius tris mėnesius juos ne kartą buvo bandoma įtikinti priimti Rusijos ginkluotųjų pajėgų arba „Wagner“ grupės pasiūlymą. Studentai teigė, kad kai kurie universitetų pareigūnai juos perspėjo, kad Rusijos vyriausybė gali padidinti jų mokestį už mokslą arba atšaukti stipendijas, jei jie atsisakys pasiūlymo. Bet jei jie priims pasiūlymą, jie gali gauti 3000-5000 dolerių.

„Jie sakė, kad galime trumpai kovoti Ukrainoje, užsidirbti  pinigų, o tada grįžti į Rusiją tęsti studijų. Jie susitiko su daugybe Afrikos studentų ir pasakojo jiems apie tai“, – žurnalistams sakė studentas iš Nigerijos.

Pasak kito Nigerijos universiteto studento, universiteto darbuotojai ne vieninteliai bandė įtikinti Afrikos studentus prisidėti prie karo.

Jie sakė, kad galime trumpai kovoti Ukrainoje, užsidirbti  pinigų, o tada grįžti į Rusiją tęsti studijų.

„Kariai eina į gatves, kad įtikintų mus kariauti Ukrainoje. Nustebino, kad saugumo pareigūnai mums pasakė, kad galime rinktis, ar prisijungti prie Rusijos kariuomenės, ar privačios ​​karinės kompanijos“, – cituojamas antrasis studentas.

Su leidiniu kalbėję Nigerijos studentai teigė neketinantys kariauti Ukrainoje, tačiau sako pažįstantys porą finansiškai įstrigusių studentų, kurie svarsto pasiūlymą. Kariai iš Afrikos jau buvo užfiksuoti Rusijos pusėje. Neaišku, ar tai buvo studentai, ar „Wagner“ Afrikoje užverbuoti vyrai.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeverbuoja studentusafrikiečiai studentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių