Quantcast

Rusija dar nenurimsta po smūgių Kryme: keršija kaip moka

  • Teksto dydis:

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N' Loaded“ aptarė, kas naujo įvyko fronte. Jie rašo, kad už antradienio sprogimus Kryme Rusija jau ėmė keršyti.

Charkive tęsiasi lokalūs susidūrimai.

„Orkai toliau taiko šuoliuojančią taktiką (atakos įvairiose sektoriaus vietose) ir taip siekia išvarginti ukrainiečių manevrinius vienetus, neleisti jiems koncentruoti pajėgų lokalioms atakos“, – rašė „Locked N' Loaded“.

O štai Izyume Rusijos kariai – pasyvūs.

„Ukrainiečiai tuo naudojasi. Tęsia savo lokalias atakas“, – tikino ekspertai.

Syverske vis prastėja humanitarinė situacija.

„Fiksuojamas dažnesnis nei įprasta aviacijos naudojimas Spirne, neatmestina, kad greitu laiku agresorius bandys čia koncentruoti pajėgų likučius ir pasiekti bent taktinę sėkmę. Svarbu paminėti, kad Syversko mieste humanitarinė situacija vis blogėja – orkai artilerijos smūgiais griauna civilinės infrastruktūros likučius, trūksta vandens“, – rašė ekspertai.

Mūšiai tęsiasi ir Bakhmuto prieigose, atrodo, kad ukrainiečiai sustabdė agresoriaus puolimą.

„Taip pat nesėkme baigėsi dar vienas puolimas Zaitsevės link, tad rusams iš pietų link Bakhmuto kelias uždarytas. Tuo pačiu orkai vėl bandė šturmuoti Yakovlivką, pulti Soledaro link, ukrainiečiai apsigynė ir perėjo į kontratakas. Neatmestina, kad ukrainiečių dažnesnės kontratakos susijusios su orkų pajėgų išsekimu“, – svarstė „Locked N' Loaded“.

Ekspertai aptarė ir situaciją Ukrainos pietuose.

„Panašu, kad rusams puolimas nuo Snihurivkos nepavyko. Socialiniuose tinkluose nebesigirdi orkų desantūros pašlovinimų, tad labai tikėtina, kad „denacifikuotojai“ utilizuoti arba atsitraukė“, – aiškino jie.

Keli sprogimai antradienį driokstelėjo netoli Rusijos karinių oro pajėgų bazės aneksuotame Krymo pusiasalyje. Pasak karo ekspertų, Rusija jau ėmė už tai keršyti.

„Orkai keršija kaip moka. Atakuoti gyvenamieji rajonai Mykolajivo ir Nikopolio rajono gyvenvietėse. Daugiausia netekčių aplink Nikopolio rajono gyvenvietės, nes čia orkai gyvenvietes apšaudė naktį, t. y. tada kai žmonės miegojo. Keturiolika civilių žuvo, trylika sužeista. Teroristinės valstybės teroristiniai darbai“, – komentavo jie.


Šiame straipsnyje: Locked N Loadedkaras UkrainojeKrymassprogimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių