Quantcast

Rusija apskundė Ukrainą EŽTT dėl Malaizijos lėktuvo katastrofos

Rusija ketvirtadienį pranešė, kad pateikė skundą prieš Ukrainą Europos Žmogaus Teisių Teisme, kaltindama Kijevą dėl 2014 metais įvykusios Malaizijos lėktuvo katastrofos ir civilių žūties Rusijoje ir Ukrainoje.

Rusija išsiuntė Strasbūre įsikūrusiam teismui „tarpvalstybinį skundą prieš Ukrainą pagal Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 33 straipsnį“, – sakoma generalinės prokuratūros pranešime.

Rusijos prokurorai surašė ilgą tariamų Ukrainos padarytų pažeidimų sąrašą, kaltindami Kijevo valdžią dėl civilių žūties per 2014 metų sukilimą ir konfliktą su Rusijos remiamais separatistais šalies rytuose, nusinešusiame daugiau nei 13 tūkst. gyvybių.

Maskva taip pat teigė, kad per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymus žuvo ir buvo sužeisti žmonės pietų Rusijoje.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo karo veiksmus, kurie kelia realią grėsmę pasienio regionuose gyvenančių Rusijos piliečių gyvybei ir sveikatai, ir verčia tūkstančius Ukrainos piliečių ieškoti prieglobsčio Rusijoje“, – sakoma pranešime.

Skunde Maskva apkaltino Ukrainos valdžios institucijas dėl 298 žmonių žūčių per lėktuvo „Boeing 777“ katastrofą, kai jį 2014 metų liepą numušė žemė-oras raketa, sakydama, kad Kijevas atsisakė uždaryti oro erdvę virš karo nuniokotos Rytų Ukrainos.

Be to, Rusijos prokurorai apkaltino Kijevą rusakalbių asmenų ir įmonių diskriminavimu, taip pat gėlo vandens tiekimo į Krymą nutraukimu.

Tarptautinis tyrimas nustatė, kad lėktuvą numušusi BUK raketa buvo atgabenta iš  Rusijos kariuomenės 53-osios priešlėktuvinių raketų brigados, įsikūrusios Kursko mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir arkliui aišku, kad lėktuvą numušė patys chocholai.

Klpd

Klpd portretas
...tyrimas nustate...koks tyrimas...? Amerikonai sake kad turi palidoviu nuotrauku...ir ka?...kur?...haholai numuse...galvodami kad Rusijos prezikas skrenda...malajzios lektuvo spalvos tokie kaip ir rusijos buvo...

>

> portretas
Cinizmo virsune.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių