Quantcast

Raudonasis Kryžius susirūpinęs dėl padėties pasienyje: žinoma apie mažiausiai dešimt mirusių žmonių

Visiems migrantams, esantiems prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos, turėtų būti veiksmingai teikiama humanitarinė ir medicinos pagalba bei užtikrinama apsauga, kad ir koks būtų šių žmonių statusas, ketvirtadienį pareiškė Raudonasis Kryžius.

„Siekiant apsaugoti žmonių gyvybes, sveikatą ir orumą, taip pat palengvinti kančias ir išvengti tolesnės tragedijos, visiems Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimo partneriams ir kitoms humanitarinėms organizacijoms reikalinga betarpiška, nevaržoma prieiga prie visų migrantų, taip pat pasienyje“, – sakoma Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos (IFRC) ir Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komiteto (TRKK) pranešime.

IFRC ir TRKK pridūrė esančios „susirūpinusios dėl tragedijos, besivystančios prie Baltarusijos, Lenkijos ir Lietuvos sienų“.

„Yra žinoma apie mažiausiai dešimt mirusių žmonių, įskaitant 14-metį berniuką, [mirusį]  nuo sušalimo, – sakoma pranešime. – Padėtis dar labiau blogės, nes žiemiškiausi orai dar neatėjo.“

„IFRC skyrė daugiau kaip 1 mln. Šveicarijos frankų (951 tūkst. eurų) Baltarusijos Raudonajam Kryžiui, Lenkijos Raudonajam Kryžiui ir Lietuvos Raudonajam Kryžiui, kurių savanoriai ir darbuotojai padeda tūkstančiams pažeidžiamų žmonių maistu, vandeniu, antklodėmis ir gyvybiškai svarbia medicinos pagalba“, – pridūrė organizacijos.

„Prie sienos esama itin pažeidžiamų žmonių, įskaitant negalią turinčius žmones, besilaukiančias moteris ir šimtus vaikų, kurių daugelis nelydimi kurio nors iš tėvų arba šeimos nario. Dabar jie jau daug dienų nakvojo po atviru dangumi spaudžiant šalčiui“, – sakoma pranešime.

Padėtis dar labiau blogės, nes žiemiškiausi orai dar neatėjo.

„Mūsų savanoriai sugebėjo suteikti tam tikrą pagalbą, bet daugelis tebėra alkani ir sušalę. Jie yra motinos, seserys, sūnūs ir dukterys – žmonės, kurių gyvybės yra svarbios. Jie turėtų būti apsaugoti, su jais turėtų būti elgiamai užjaučiamai ir oriai“, – pranešime cituojama IFRC Europos regiono direktorė Birgitte Ebbesen (Birgitė Ebesen).

Europos Sąjunga kaltina Baltarusiją sąmoningai pakursčius migrantų krizę pasienyje keršijant už Bendrijos sankcijas Minsko režimui. Minskas ir jo pagrindinė sąjungininkė Rusija kaltinimus atmeta ir kritikuoja ES, kad ši neįsileidžia migrantų.

Apie 2 000 žmonių, daugiausiai Irako kurdų, buvo įstrigę miškuose įkurtoje stovykloje ties Bruzgių–Kuznicos sienos perėja, tikėdamiesi patekti į Lenkiją.

Tačiau ketvirtadienį Baltarusijos sienos apsaugos tarnyba paskelbė, kad stovykla buvo ištuštinta. Joje buvę žmonės esą „savanoriškai“ persikėlė į šalimais viename logistikos sandėlyje įkurtą priėmimo centrą, kur juos aprūpino karštu maistu ir šiltais drabužiais.

Lenkijos tarnybų paskelbtuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose taip pat matyti, kad stovykla ištuštėjo.

Perkėlimas įvyko tą pačią dieną, kai buvo organizuotas pirmasis repatriacijos skrydis iš Baltarusijos – į Iraką išskraidintas 431 žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Anonimui

To Anonimui portretas
Tai jug jie turistauja baltarusijoje !!!! Prie ko čia Lietuva, prie ko čia ES ???? Kokia pagarba baltarusiams ?,, tamsta visiškas grybas !!

o

o portretas
prieko cia R kryzius kai paleido biovyrusa reikejo susirupint Farm veika bet kai ir sie vasalai tai viskas tik del ivaizdzio kaip ir visi biurokratkapitalystiniai melagiai ir nieksai======

Anonimas

Anonimas portretas
Pagarba baltarusiams, kurie juos ten maitina, suteikia nakvynę ir aukoja šiltus rūbus. Tai ne kokie lietuviški fašistai, kurių protėviai ten siautėjo , degindami kaimus ir žudydami žmones.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių