Quantcast

Per protestus Maskvoje suimtas žmogus atsidūrė reanimacijoje

  • Teksto dydis:

Per opozicijos surengtus protestus Maskvoje suimtas diabetu sergantis vyras sekmadienį atsidūrė reanimacijoje, nes negavo insulino, skelbia Rusijos žiniasklaida.

43 metų televizijos režisierius Dmitrijus Vasiljevas buvo suimtas dėl „masinių neramumų“ per neseniai Maskvoje vykusį protestą. Šiuo metu jis „rimtos būklės guli reanimacijoje“, skelbia valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, cituojanti vienos Maskvos ligoninės atstovą.

D. Vasiljevas yra tryliktas asmuo, įvardijamas kaip įtariamasis dėl „masinių neramumų“, susijusių su nesankcionuotu liepos 27-osios mitingu.

Pastarosiomis savaitėmis Maskvoje surengtas ne vienas mitingas dėl demokratinių laisvių stygiaus valdant prezidentui Vladimirui Putinui. Iš viso per protestus, kuriuos paskatino atsisakymas registruoti opozicijos kandidatus rugsėjį vyksiantiems Maskvos Dūmos rinkimams, jau sulaikyta beveik 2 400 žmonių.

Šeštadienį per Maskvoje vykusį sankcionuotą protestą buvo sulaikyti 136 žmonės. Daugelis jų buvo sulaikyti po to, kai pasuko link prezidento administracijos pastato.

Nors paprastai suimtiesiems yra taikomos administracinės nuobaudos ir trumpesnės laisvės atėmimo bausmės, D. Vasiljevui ir dar dvylikai asmenų, įskaitant kelis studentus, gresia ilgos kalėjimo bausmės.

D. Vasiljevas buvo suimtas vėlų penktadienio vakarą ir iki maždaug ketvirtos valandos ryto buvo tardomas. Per šį laiką du kartus buvo kviečiami medikai dėl jo prastos sveikatos būklės, skelbia naujienų portalas „Mediazona“, cituojantis jo advokatę Tatjaną Prilipko.

Tačiau apklausa dėl suimtojo sveikatos būklės nebuvo sustabdyta, sakė ji.

Prieš perkeliant D. Vasiljevą į sulaikymo centrą, iš jo buvo konfiskuotas insulinas ir cukraus kiekio matavimo prietaisas, nors jam būtinos reguliarios insulino injekcijos, sakė advokatė.

Šeštadienį vyras dėl padidėjusio cukraus kiekio kraujyje buvo paguldytas į ligoninę.

Sekmadienį Maskvos teismas nurodė negalintis spręsti dėl tolesnio D. Vasiljevo suėmimo jam nedalyvaujant, kaip to prašė prokurorai, pranešė „Mediazona“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pesimistas

Pesimistas portretas
O kiek zmoniu atsidure ligoninej po protestu Prancuzijoj?

Pala, pala

Pala, pala portretas
o kaip begyvena protestuotojai prie Vilniaus seimo, ar jau issigyde persautas ausis ir kelenus, ar dar po teismus vadalojasi?

d

d portretas
Tai ir ne lisk be vaistu už tevyne
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių