Quantcast

Per protestus Baltarusijoje žuvo žmogus: pervažiavo milicijos automobilis

Per susirėmimus tarp milicijos ir demonstrantų po Baltarusijos prezidento rinkimų, žmogaus teisių aktyvistų duomenimis, žuvo vienas žmogus, informuoja agentūra „Reuters“.

Žmogų pervažiavo milicijos automobilis, kuriuo gabenami sulaikytieji, pirmadienį paskelbė aktyvistų grupė „Pavasaris 96“. Mažiausiai 120 žmonių sulaikyta. Tačiau tai tik preliminarūs skaičiai.

Po sekmadienį vykusių rinkimų tūkstančiai žmonių sostinėje Minske ir kituose miestuose išėjo į gatves, protestuodami prieš tariamą Aliaksandro Lukašenkos pergalę. Milicija ėmėsi griežtų veiksmų prieš demonstrantus ir panaudojo vandens patrankas, ašarines dujas ir akinamąsias granatas. Opozicija kalba apie suklastotus rinkimus.

A. Lukašenka per rinkimus esą surinko 80,23 proc. rinkėjų balsų, rodo preliminarūs Baltarusijos Centrinės rinkimų komisijos (CRK) paskelbti rezultatai.

Pasak komisijos pirmininkės Lidijos Jermošinos, antrąją vietą rinkimuose užėmė pagrindine A. Lukašenkos konkurente laikyta Svetlana Tichanovskaja. Ji neva surinko tik 9,9 proc. balsų.

Kiti trys kandidatai į prezidentus sulaukė mažiau nei 2 proc. rinkėjų palaikymo. L. Jermošinos teigimu, dar 6,02 proc. rinkėjų esą nubalsavo prieš visus kandidatus.

Oficialiais duomenimis, Baltarusijos prezidento rinkimuose dalyvavo 84,23 proc. gyventojų.

Paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamas A. Lukašenka šaliai vadovauja nuo 1994 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaitis

Zemaitis portretas
Bjauru žiūrėti, kaip dėl valdžios, yra žudomi žmonės, kaip ir mūsų Lt yra politiniai klanai, bujoja daug metų, ir žmonės yra skurdina į, vardan lovio.

Kęstas

Kęstas portretas
Puikiai matėsi,kad tas""didvyris"pats norėdamas susireikšminti ,pats palindo po mašinos ratais.Dabar taps didvyriu(kaip Kalanta).Statykite jam paminklą VILNIUJE.

sw

sw portretas
nu nori žmonės permainų - 10kart didesnių kainų, 5 kart didesnių mokesčių, mažesnių pensijų ir algų, iškirstų miškų, vietinių Pangonių prišiktų upių ir ežerų, nori kad pagaliau atsirastų oligarhai ir viską išgrobstytų... jie galvoja kad kažkas pagerės be batkos, bet tos permainos bus būtent tokios.. tas pats buvo ir yra ir Lietuvoj
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių